První branka padla po dvaceti odehraných minutách, po chybě hostů poslal Luštěnické do vedení 1:0 Ondřej Mísař. To byls také jediná branka v prvním poločase utkání, Hlízovští si sice dokázali vytvořit dobré příležitosti ke vstřelení branky, ale nedokázali přesně zakončit, do kabin se tak šlo za stavu 1:0. Ve druhém poločase se hostům po pěti minutách podařilo to, o co se celý první poločas snažili, vyrovnání zařídil v padesáté minutě Radek Šesták. O šestnáct minut už svěřenci Davida Linharta měli vedení na své straně, branku na 2:1 pro Hlízovské vstřelil střední obránce Radek Tafel. Jednalo se zároveň o poslední branku v zápase, Hlízov tak v Luštěnicích bral výhru 2:1.

„Udělali jsme nějaké změny v sestavě, měli jsme to tak naplánované. Zranil se nám Martin Puk, i tak jsme ale na venkovním hřišti chtěli začít aktivně, což se nám podařilo, ale domácí hráli opravdu dobře směrem dozadu, mají velmi málo obdržených branek. Vůbec jsme se do obrany soupeře nemohli dostat, prvních dvacet minut to bylo nahoru dolu, domácí nejevili výraznou snahu o útočení, chtěli hrát na 0:0. Po naší hrubé chybě jsme domácím nabídli jejich jedinou branku v utkání, do kabin jsme tak šli za nepříznivého stavu,“ řekl k prvnímu poločasu trenér hlízovských fotbalistů David Linhart.

„S první půlkou jsem nebyl moc spokojený, když jsme tam měli dvě stoprocentní šance, ale měli jsme málo lidí ve vápně a vepředu celkově. Udělali jsme nějaké změny, a nejspíš úspěšně, protože už v padesáté minutě jsme vyrovnali na 1:1, o šestnáct minut později už jsme vedli, mezitím jsme ještě nevyužili tři nebo čtyři jasné příležitosti. Myslím si, že mužstvo si za obrat zaslouží pochvalu, Luštěnice hrají nepříjemný, důrazný fotbal, nikomu se u nich nehraje dobře, nám se zároveň nedařilo, ale silou jsme dokázali otočit na 2:1, a toho si cením,“ byl Linhart spokojený se sobotním výsledkem.

Sérii vyhraných utkání v řadě protáhl nováček soutěže z Hlízova na číslovku deset, hlízovští fotbalisté se nachází na prvním místě tabulky s třiceti body, druhé Jesenice ztrácejí s třiadvaceti body sedm bodů. Svěřenci Davida Linharta mají také velmi lichotivé skóre, zatímco dokázali vstřelit pětadvacet branek, což je druhý nejlepší počet v tabulce, inkasovali také pouhých šest branek, díky čemuž drží rekord v této statistice.

Jedenácté kolo i. A třídy odehrají hlízovští fotbalisté v domácím prostředí, kde v sobotu 19. října přivítají soupeře z Průhonic. Nadcházející soupeř Hlízovských se nachází na desátém místě tabulky s dvanácti body, na záda mu dýchají tři týmy s jedenácti body, konkrétně Dolnobousovský SK, Mělník, a Čelákovice. Dotáhnout se na Průhonice se teoreticky mohou také Záryby, které nasbíraly deset bodů.

Luštěnice – Hlízov 1:2 (20. Mísař – 50. Šesták, 66. Tafel)

Luštěnice: Řezáč – Horák, Holčapek (65. R. Hrdlička), Grus (71. Hrynčuk), Hůlka, T. Hrdlička (84. Fišer), Mísař, Lasák, Pavlíček, Kopa, Vrána (80. Jakubův. Trenér Jiří Maruška.

Hlízov: Míšek – M. Šváb, Tafel, Výborný, Hačka (88. Navrátil) – T. Šváb (46. Tomíšek), Růžička, Kopecký (50. Kvíčala), Šesták – Jarůněk (46. Frejlach), Maxa. Trenér David Linhart.

Mistrovství světa v parahokeji: ČR - Itálie, 30. dubna 2019 v Ostravě, 30. dubna 2019 v Ostravě.
Para hokejová reprezentace hraje v Nymburce dvakrát s Německem
Ilustrační foto - florbal.
Junioři FBC za sebou mají dva víkendové zápasy