Kutná Hora se musela obejít bez Bílka, kterého v obraně nahradil Tomáš Exner, navíc je do konce sezony zraněný Marek Wolf. Domácí hráli od 58. minuty bez vyloučeného Prejska, který dostal druhou žlutou kartu za skočení na hráče hostů v souboji o míč.

„Hrálo se na malém hřišti, terén byl po náročném podzimu těžký, mokrý. Po pěkné akci se nám podařilo jít do vedení, když Vít Piskač vysunul Nekvindu do vápna, kterého následně fauloval domácí obránce. Následný pokutový kop proměnil Štěpán Kacafírek. Do konce prvního poločasu jsme měli dvě, tři zajímavé příležitosti, ale nevyužili jsme je. Domácí hráli na dlouhé nakopávané balony a souboje před vápnem, ze kterých získali pár standardních situací. Krátce před koncem prvního poločasu se Poříčanům podařilo vyrovnat na 1:1, když po faulu na Nádeníčka z osmnácti metrů přestřelil zeď Šmidrkal a trefil bránu. Chvíli po této brance skončil první poločas. Do druhého poločasu jsme nevstoupili příliš dobře, v 48. minutě jsme mohli prohrávat o dvě branky. Jednou nás zachránil brankář Malý, podruhé střílel Nádeníček vedle. Hra se potom vyrovnala, domácím byl vyloučen Prejsek po nešetrném zákroku. Nám se po prostřídání a pěkném centru Hradílka na Kacafírka povedlo dát vítěznou branku, pak už jsme to nějakým způsobem ubránili. Domácí sice tlačili, snažili se dávat dlouhé balony do vápna, ale nakonec bereme tři body,“ byl s výsledkem spokojený kutnohorský trenér Radek Kulhánek.

Poslední podzimní utkání odehrají Kutnohorští na domácím hřišti proti mužstvu TJ SK Hřebeč. Utkání se odehraje v sobotu sedmnáctého listopadu od 10:15.

Kutná Hora je v tabulce pátá. Po příštím zápase se v případě prohry Lhoty a Vykáně může posunout na třetí místo, naopak nemůže propadnout níže než na sedmé místo. Útočník Štěpán Kacafírek je se sedmnácti góly nejlepším střelcem soutěže, na záda mu dýchá Bohumil Nádeníček z Poříčan, který vstřelil patnáct branek.

Poříčany – Kutná Hora 1:2 (45. Šmidrkal – 20., 82. Kacafírek). Poříčany: Janocsko – Zdeňka, Šmidrkal, Touš, Prejsek, Gajdasz, O. Puk, Nádeníček, Červený (60. J. Puk), Janda, Vild (46. Mišák). Trenér Zdeněk Šmejkal. Kutná Hora: Malý – Matoušek, Exner, Franc, Filipec – Semrád – Marek (61. Hradílek), Piskač, Nekvinda – Rosendorf (72. Kulhánek) – Kacafírek. Trenér Radek Kulhánek.

Ilustrační foto
Čáslavská rezerva nakonec porazila Záryby