„Vyrazili jsme k soupeři, který měl dva body, i přesto to byl náročný zápas. Zde se potvrdilo, že každý venkovní zápas je těžký. Zápas jsme si trochu zkomplikovali. Dostali jsme se do vedení 1:0 a následně jsme pak neproměnili nějaké šance. Soupeř pak z ojedinělé akce dokázal vyrovnat z penalty. Naštěstí se nám podařilo do konce poločasu vstřelit další branku ze standardní situace, když hlavou uklidil míč do brány soupeře Jakub Kulhánek,“ zhodnotil průběh prvního poločasu kutnohorský trenér Radek Kulhánek.

„Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit s klidnou hlavou a přidat nějaké branky. To se také podařilo, zvýšili jsme na 3:1. Bohužel pak přišla část hry, ve které jsme byli nuceni vystřídat zraněné hráče. Jmenovitě Ondřeje Filipce, Saulicha a kvůli tržnému zranění musel vystřídat i Bedřich Franc. Museli jsme pak trochu upravit rozestavení. To se projevilo hlavně na domácích hráčích, kteří ožili a podařilo se jim snížit na 2:3. Po inkasované brance a improvizované sestavě jsme se trochu hledali, těch zásahů v sestavě bylo zkrátka moc. Naštěstí máme docela široký kádr oproti minulým měsícům, a tak jsme si s tím dokázali relativně dobře poradit. Nebyly to jednoduché změny. Jak Bílek, který na zápas ani nevyrazil, tak Franc s Filipcem jsou základními členy sestavy,“ líčil Kulhánek.

Museli za ně naskočit mladí kluci, například Exner nebo Nekvinda, který přišel po zranění. „Nakonec jsme zápas zvládli i díky střelecké produktivitě Štěpána Kacafírka a celkově slabšímu výkonu domácího mužstva. Velim nám dala tři branky díky zmiňovaným nuceným změnám, a to Marek Wolf také dohrával s lehčím zraněním. Naštěstí jsme dokázali vstřelit čtyři branky a utkání jsme dotáhli do vítězného konce,“ uzavřel své hodnocení Kulhánek.

Velim - Kutná Hora 3:4 (38. Hruška, 59. Jansta, 75. Puk - 19., 53., 71. Kacafírek, 42. Kulhánek). Velim: Dejmek - Víšek (46. Martikán), Kedršt, Kopáček, Seifert, Novotný (88. Kosina), Hruška, Zajíc (54. Kasal), Hartig, Jansta, Puk. Trenér Vladimír Malinovský. Kutná Hora: Malý - Matoušek, Franc (60. Piskač), Filipec (46. Nekvinda), Saulich (46. Exner) - Marek, Wolf, Semrád, Kulhánek, Hradílek (74. Rosendorf) - Kacafírek. Trenér Radek Kulhánek.

Zápas 4. kola okresního fotbalového přeboru mezi Malešovem a Kutnou Horou B (2:4).
Okresní fotbalové výsledky