Do kutnohorské sestavy se vrátil kapitán Bedřich Franc, který kvůli zranění nenastoupil k předešlému utkání. V základní sestavě se poprvé objevil Stanislav Rosendorf, který doposud nastupoval z lavičky náhradníků.

Patnáctý ročník Memoriálu Stanislava a Petra Jecha v Uhlířských Janovicích.
OBRAZEM: Mladí hasiči si změřili svou rychlost a zručnost

„Sehráli jsme těžké venkovní utkání, přesně jak jsme předpokládali,“ začal s hodnocením kutnohorský trenér Radek Kulhánek a pokračoval: „Na soupeře jsme se byli podívat minulý týden, když sehráli zápas s Poříčany. Prohráli 1:5, ale byli mnohem fotbalovější. Nezvládali ale standardní situace, a proto jsme se na to během týdne připravili na trénincích. Hřiště nebylo v moc dobrém stavu, byla tam spousta drnů, takže se nedal hrát moc dobrý fotbal. Do vedení jsme mohli jít už ve druhé minutě, když Kacafírek prodloužil balon na Kulhánka, který ale s brankářem obhodil i bránu. Díky brance Semráda jsme v 16. minutě šli do vedení. Následně zvyšoval Kacafírek na 2:0 a zdálo se, že to pro nás bude klidné utkání. Jenže soupeř dokázal po našem nedorozumění v obraně snížit na 1:2. Naštěstí se nám podařilo vstřelit další branku krátce po rozehrání. Navíc těsně před ukončením prvního poločasu dal svou druhou branku v zápase Štěpán Kacafírek. V druhém poločase jsme chtěli přidat nějaké branky a zároveň neinkasovat. Bohužel se po nepřehledné situaci ve vápně podařilo soupeři snížit na 2:4. Utkání se pak už jen dohrávalo, nepadly žádné další branky. Myslím si, že jsme podali docela dobrý výkon, škoda obdržených branek, které padly spíš po našich chybách, než díky soupeřově kvalitě. Jak jsem říkal, bylo to těžké utkání proti šikovným hráčům se zkušenostmi z vyšších soutěží.“

Martina Fabiánová na trati Spartan Lipno BEAST, kterou dokončila na třetím místě.
Martina Fabiánová: Zlato jsem vybojovala kilometr před cílem na šplhu

„S prvním místem jsme spokojeni, ale uvidíme, jak se vyvinou další utkání. Ze všeho nejdříve se musíme připravit na Příbram, která měla loni velkou kvalitu. Doufám, že toto vítězství potvrdíme i doma. Nemáme moc zraněných hráčů, dokonce se do sestavy vrátil Franc. Akorát nám bude chybět Bílek, kterému začnou školní povinnosti, ale s tím si budeme muset poradit,“ dodal Kulhánek.

Městský úřad na náměstí Jana Žižky z Trocnova v Čáslavi.
I přes bouři se v Čáslavi podařilo dokončit několik velkých projektů

Klíčany – Kutná Hora 2:4 (37., 71. Hájek – 16. Semrád, 28., 45. Kacafírek, 40. Piskač).

Klíčany: Zamazal – Jurčík, Krimlák, Háša, Koláček – Petříček, Buldra, Vošta (53. Pořízek), Hájek (88. Dvořák), Kraus (68. Minha) – Předota (85. Krimlák). Trenér František Mysliveček.

Kutná Hora: Malý – Marek (90. Saulich), Bílek, Franc – Semrád, Piskač – Rosendorf (86. Exner), Wolf (79. Matoušek), Nekvinda (90. Hradílek) – Kulhánek (72. Filipec) – Kacafírek. Trenér Radek Kulhánek.

Spartan Tomáš Tvrdík.
Nejnáročnější závodní víkend, prohlásil po Lipně Tomáš Tvrdík