Sázavští i přes snahu museli odvracet nepříznivý vývoj utkání, za Městec Králové se v devatenácté minutě prosadil Miroslav Velenský, to byla také jediná branka v prvním poločase zápasu. Druhý poločas se vyvedl lépe svěřencům Pavla Chuchly, kteří nejdříve v devětapadesáté minutě vyrovnali brankou Antonína Keltnera, a v sedmasedmdesáté minutě si připsali vedoucí branku, o kterou se postaral Jakub Švec. Sázava tak nakonec na domácím hřišti porazila Městec Králové 2:1.

„Se ziskem bodů jsme spokojení, minulý zápas jsme výsledkově nezvládli, takže utkání s Městcem Králové pro nás bylo důležité. Výkonem jsme vcelku navázali na utkání ve Vrdech, kde jsme bohužel udělali hloupé chyby, takže jsme měli co napravovat,“ řekl k utkání trenér sázavských fotbalistů Pavel Chuchla.

Ilustrační foto
Do Kutné Hory dorazí Český pohár horských kol

„Naše předpoklady se nám celkem splnily, bohužel jsme hodně neproměňovali šance, takže přišel trest v podobě branky soupeře. Museli jsme otáčet nepříznivý stav utkání, ve druhém poločase jsme soupeře hodně zatlačili a díky hezkým brankám se nám to nakonec podařilo. Získali jsme tři body, soupeř je sice na spodních patrech tabulky, ale podle mého názoru a naší podzimní zkušenosti se soupeřem mají velmi kvalitní mužstvo. Myslím si, že Městec Králové by si zasloužit být v tabulce na vyšších pozicích. Výsledku si vážíme stejně, jako kdybychom vyhráli nad někým, kdo hraje výše. S výhrou jsem spokojený, byl to dramatický, bojovný zápas,“ zhodnotil Pavel Chuchla sobotní utkání.

Sázavští fotbalisté tak napravili vysokou porážku od Vrdů a už vyhlíží nadcházejícího soupeře. Tím bude celek z Kutnohorska, Bílé Podolí. Utkání se odehraje v sobotu 6. dubna od 16:30 na hřišti Bílého Podolí. Podzimní utkání dopadlo vysokou výhrou Podolských fotbalistů 4:0, prosadili se Weinlich, Fejfar, Radek Toman a Pulkert.

Sázava – Městec Králové 2:1 (59. Keltner, 77. Švec – 19. Velenský)
Sázava: Hošťálek – Marek Chrpa, Kyselka, Chuchla, Král – Sochor (57. Danko), Keltner, Martin Chrpa, Bartoš – Švec, Dušek. Trenér Pavel Chuchla.
Městec Králové: Chrastný – Kafka, Tyl (73. Rygl), Němec, Jizba (77. Janouch), Hradečný, Velenský, Hartman, Synek, Černovský, Blažek. Trenér Ladislav Krejčí.

Splněný sen. Desetiletý Honzík Kvasnička zažil atmosféru zápasu mezi Českou republikou a Brazílií.
Brazílie jako dárek! Největší zážitek, zářil klučina z Višňové