„Utkání se nám moc nevydařilo, hlavně v prvním poločase jsme byli horší než domácí. Soupeř byl agresivnější a vyhrával souboje, my jsme inkasovali dvě laciné branky, možná všechny tři. Hra souvisela s výsledkem, nehráli jsme dobře, chyběl nám důraz a síla. Ve druhém poločase jsme se trochu zlepšili a něco jsme si vytvořili, bohužel z toho nic nebylo a branku jsme nevstřelili. Prohra je zasloužená, nepodali jsme dobrý výkon,“ nebyl s výsledkem spokojený sázavský trenér Pavel Chuchla.

To ve Zruči mohli být spokojení, když tamní mužstvo porazilo Pečky brzkou brankou. Ale zručští fotbalisté se o výsledek obávali do posledních vteřin.

„Podařilo se nám dát rychlou branku hned ve druhé minutě, což se nám letos stalo snad úplně poprvé. Někdy se to ale nevyplácí, soupeř si vytvořil tlak a my jsme se v dalších minutách neprosadili. Asi pět minut před koncem tam byla jedna infarktová situace, když jeden z našich hráčů zahrál malou domů z poloviny hřiště. Přihrávku ale tečoval stoper Jouza a poslal soupeře do protiútoku, naštěstí máme v bráně Tomáše Cudlína, který reflexivním zákrokem udržel vedení našeho týmu. Zápas byl těžký, oba týmy měly problémy s terénem. Remíza by byla asi zasloužená, ale tři body nakonec bereme my. Bylo to velice šťastné, pohled na tabulku teď pro nás nevypadá vůbec špatně. Takovou pozici asi nikdo nečekal, můžeme teď v klidu přezimovat, nemusíme se stresovat se záchranou. V zápase podali dobrý výkon také rozhodčí, kteří citlivě pouštěli hru. Máme tři body, určitě je bereme,” byl s výsledkem zápasu spokojený trenér Zruče nad Sázavou Michal Váňa.

Zruč nad Sázavou je po podzimu na třetím místě s 25 body. Na první Hlízov ztrácí devět bodů, na poslední Uhlířské Janovice má náskok osmnácti bodů. Sázava je se 17 body na sedmém místě tabulky.

Pátek - Sázava 3:0 (21. Zumr, 35. Skála vlastní, 45. Kalina). Pátek: Kmoch - Novotný (79. Vančura), Kalina, Jirásek, Krejčík, Zumr, Bulíř, Bartheldy, Petráň (86. Poláček), Sporiš. Sázava: Hošťálek - Skála, Kyselka, Chuchla, Král - Sochor (46. Jelínek), Martin Chrpa, Keltner, Nepraš, Dušek, Marek Chrpa. Trenér Pavel Chuchla.

Pečky - Zruč nad Sázavou 0:1 (2. Jouza). Pečky: Cihlář - Richter, Jedlička, Holub (77. Mužík), Modrovič, Křivský, Lindner, Macháček, Růžička, Materna, Konůpek. Zruč nad Sázavou: Cudlín - Louda, Jouza, Hájek, L. Jelínek - Viktora, Janda, Petrů, Váňa (74. Kovář) - Zeman, P. Jelínek. Trenér Michal Váňa.

Ilustrační foto
Hlízov ukončil podzim na prvním místě. Vrdy prohrály se Sokolčí
Ilustrační foto
Kutná Hora si pohrála s Hřebečí a zvítězila 6:0