Jenže v Neratovicích v sestavě nebyl, vedení Tuchlovic mu návrat neposvětilo. A nehrál ani za Tuchlovice ve Velimi, jeho jasným plánem je návrat do SK.

Utkání Fobalové národní ligy mezi FK Pardubice (ve červenobílém) a FK fotbal Třinec (v modrobílém) na hřišti pod Vinicí v Pardubicích.
Pozvánku stvrdil gólem. Nominace si vážím, říká Solil

Obě strany se v osobách předsedy Tuchlovic Josefa Bešty a sportovního ředitele Kladna Eduarda Nováka shodnou na tom, že existovala ústní dohoda, podle níž se Kraus vrátí, až ho Kladno bude potřebovat. „Jenže dohoda zněla tak, že to bude po sezoně, ne v půlce,“ upřesňuje svůj pohled Josef Bešta.

Eduard Novák má jasno: „Dohoda byla daná. Pokud by Vašek chtěl zpátky do Kladna, nebudou mu v Tuchlovicích dělat problémy.“

Tuchlovice žádají hráčskou náhradu, líbil by se jim v Kladně zatím málo využívaný mladý Richter. Kladno nabídlo jiného mladíka Krska. „Pro nás by byl Richtr lepší, potřebujeme někoho dopředu. A pomohlo by mu to, protože by hrál. nedávno k nám takhle dalo Kladno Kubů a tomu to jen prospívá. Koneckonců i Krausovi to u nás něco muselo dát, když ho chce Kladno zpátky,“ vysvětluje Bešta.

Horní řada zleva: trenér J. Skala, A. Málková, Z. Marhová, M. Zářecká, V. Jiřincová, L. Jeníčková, J. Slavíková, H. Stříbrná Dole zleva: E. Bubnová, D. Chmelařová, G. Hainová, J. Šimůnková, R. Kubátová.
Muži se ženami? V Pardubicích od „šedesátek“

Novák oponuje tím, že Richtr do Tuchlovic nechce. „Řekl mi to jasně, nepůjde tam hrát. Navíc je to hráč Bohemians, u nás je na rok,“ překvapuje.

Chystá se tedy fotbalová válka mezi kluby, které spolu dříve spolupracovaly? Snad ne, uškodilo by to Václavu Krausovi a ve finále i oběma klubům. „Válku opravdu nechci, chci se dohodnout,“ říká šéf Tuchlovic a ostrá slova nechce vypouštět ani Novák. „Jen náš předseda (Josef Drahota) jasně řekl, že pokud nám Tuchlovice Krause nepustí, nebudeme s nimi dál spolupracovat. Hráčů tam od nás odešlo dost, naposledy jsme jim pustili na hostování Kubů. A nabízíme ještě Krska,“ doplnil sportovní manažer SK Kladno.

Dojde nakonec k dohodě, na níž čeká tolik stran?

Štěpán Zahálka.
Případ Zahálka: Z defenzivního záložníka se stal postrach gólmanů