Karel Jarolím nasadil do sestavy sobotního utkání tři čerstvé posily i navrátilce z jabloneckého hostování Ladru. Boleslav působila od začátku aktivnějším dojmem a hned po pár minutách střílel novic Dancák z vápna těsně vedle.

Hodně vidět byl další nováček v týmu Jirásek, který ve středu pole tvořil hru, jenže po půlhodině musel kvůli zdravotním problémům odstoupit. Na plac se tak dostal Matějovský, který do zápasu naskočil po téměř roční přestávce způsobené problémy s achilovkou.

Těsně po jeho příchodu na plac mohl domácí poslat do vedení útočník Klíma, jeho skákavý pokus si ale pohlídal brankář Šustr. A udeřilo na druhé straně, po standardní situaci Vaňka z levé strany nezachytili domácí obránci náběh Luďka Pernici, který své hostování ve Zbrojovce zahájil gólovou hlavičkou.

Také po poločase byli domácí aktivnější a dokázali poměrně brzy vyrovnat. Po rohovém kopu vracel míč do malého čtverce Graiciar a Ladra ho zblízka dotlačil do sítě. Sudí Ginzel ale po poradě s videem odvolal jeho zásah kvůli hře rukou.

Mladá Boleslav prohrála na ledě Pardubic 1:2 po prodloužení.
Bruslaři už jsou zase třetí, jediný gól stačil v Pardubicích na jeden bod

Boleslavští sice víc útočili, jejich střely ale pokaždé mířily jen do středu branky, Šustr neměl žádnou velkou práci. Urodilo se až po hodině hry. Ladra zprava odcentroval a Budínský sklepl na hranici vápna na Marka Matějovského, který si balon bleskově připravil na pravačku a utáhl ránu přesně k tyčce.

Čtvrt hodiny před koncem se po standardce odrazil balon ke Štepanovskému, který ale z nadějné pozice pálil z voleje nepřesně. V samém závěru základní hrací doby se právě na Štepanovském vyfauloval Dancák, který při své prvoligové premiéře za Boleslav po dvou žlutých kartách nedohrál.

Už v nastavení potom fauloval těsně před vlastním vápnem Křapka. Rozehrával Šumbera a provedl to náramně! Zbrojovku dělily centimetry od vítězství, rána jejího hráče skončila na břevně. Utkání tak skončilo dělbou bodů.

Domácí byli v zápase lepší, měli více ze hry, více šancí, jeden gól jim ale sebralo video. Alespoň bod tak Středočechům zachránil navrátivší se lídr Marek Matějovský, který po změně stran odpověděl na gólovou hlavičku Luďka Pernici z první půle. Bolka uhrála pod Jarolímem teprve druhý bod. Další zápas ji čeká příští neděli na Spartě.

FK Mladá Boleslav – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)
Branky: 60. Matějovský (Budínský) – 39. Pernica (Vaněk). Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Hock. Žluté karty: 77. Dancák – 70. Fousek. Červená karta: 89. Dancák (MBL).
FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, D. Šimek (46. Jakub Klíma), Křapka, Preisler – Jirásek (36. Matějovský), Dancák – Graiciar (82. Michal Škoda), Budínský (C) (62. Malínský), Ladra – Jiří Klíma. Náhradníci: Jakub Diviš – Túlio, Jakub Klíma, Malínský, Michal Škoda, Matějovský, Pech.
FC Zbrojovka Brno: Šustr – Jakub Šural, Dreksa (C) (46. Záhumenský), Pernica, Jan Moravec – Štepanovský, Vaněk (78. Texl), Pachlopník (67. Bariš), J. Sedlák, A. Fousek (75. Šumbera) – Fila (67. Hladík). Náhradníci: Floder – Bariš, Hladík, Šumbera, Hlavica, Texl, Záhumenský.