V severočeském klubu nevsadili na osmačtyřicetiletého odborníka náhodou. S Teplicemi je spjatý už více než sedm let. Než si jako asistent na dva a půl roku odskočil na Spartu, zastával stejnou pozici po boku Zdeňka Ščasného a Petra Rady právě v Teplicích.

Po návratu navíc vedl juniorku, s níž získal letos na jaře mistrovský titul. Od léta byl pak ve funkci skauta a analytika pro změnu na Letné.

Právě znalost místního prostředí u vedení klubu z lázeňského města převýšilo fakt, že Hejkal s výjimkou kratičké epizody doma v Kladně (trénoval dohromady s Martinem Hřídelem) nevedl žádný prvoligový celek. Hejkal tak brzký návrat na Stínadla nepředpokládal.

FK Teplice U21 - FK Mladá Boleslav 3:2
Teplice mění trenéra i sportovního ředitele: vlády se ujmuli Hejkal a Vachoušek

„Když přišla nabídka, neváhal jsem. Jde o premiéru na postu hlavního trenéra,“ řekl v rozhovoru pro klubový web a potvrdil, že zná většinu hráčů A-mužstva. „Co se dá změnit? Přístup hráčů, rozestavení, a to je tak asi všechno. Myslím, že hráči jsou dobře připravení. Na to navážeme,“ svěřil se.

V den uvedení nemohl prozradit jméno nového asistenta, který byl podle jeho slov ještě smluvně vázán v jiném klubu. Spolupracovat každopádně bude se svým bývalým svěřencem Štěpánem Vachouškem, který nově nahradil Jakuba Dovalila ve funkci sportovního ředitele. „Je to hráč, který něco dokázal, hrál ve Spartě, ve Slavii a hlavně v Marseille. Kdo se tam dneska dostane? Pokud máme v oddíle takového hráče, musíme ho využít.“

Zápasovou premiéru v nové roli si Stanislav Hejkal odbyl po jediném tréninku už v domácím poháru, ve kterém „žlutomodří“ vydřeli na hřišti třetiligového Vltavínu výhru 2:1.

Patrik Žitný v obklíčení hráčů Loko Vltavín
Nový teplický trenér Hejkal začal vydřenou výhrou v poháru