Záhumenský přichází na půlroční hostování do 30. června 2019 s následnou opcí. Karviná na podzim řešila problémy s obránci, levonohý fotbalista je tedy „první vlaštovkou“ na cestě za zkvalitněním defenzivy.

Bronislav Staňa změnil dres
Stáňa se chce inspirovat Svozilem, do Opavy se těšil

Záhumenský je fotbalovým cestovatelem po Slovensku. Rodák z Nové Baně si první ligový start připsal v nejslavnějším klubu své země – Slovanu Bratislava, odkud hostoval v Podbrezové a na začátku ledna 2016 přestoupil do Skalice. Za další rok šel do Šamorína a v létě 2017 se stěhoval do Zlatých Moravců. Loni pak přestoupil do aktuálně druhého týmu slovenské ligy Dunajské Stredy, kde nastoupil celkem k devatenácti utkáním.

Trenér Norbert Hrnčár o tohoto obránce měl zájem a je rád, že se ho podařilo získat. „Timoteje znám ještě z dorosteneckého věku, kdy jsme ho vytáhli v Banské Bystrici mezi muže jako talentovaného fotbalistu. Hledali jsme leváka typologicky na levou stranu obrany s dobrými fyzickými parametry,“ podotkl k první potvrzené posile trenér MFK.

V nejvyšší slovenské soutěži má Timotej Záhumenský odkopáno 54 utkání a na svém kontě i jeden vstřelený gól. „Nabídka Karviné mě opravdu zaujala, navíc česká liga je kvalitnější než slovenská. Líbí se mi také klubové zázemí. Celkově je pro mě angažmá v Karviné výzvou,“ podotkl na úvod nové příležitosti Záhumenský.

Santi Cazorla
Málem přišel o nohu, nyní dvěma góly rozesmutnil giganta