Hráči mu to vůbec neusnadnili. Po školácké hrubce obrany šly stejně ohrožené Teplice do vedení už po 47. vteřinách hry. Po půlhodině přidali Severočeši druhou branku a pohodlně si i v deseti mužích dokráčeli pro tři body. Na ten zápas nemůže Petr Vlachovský zapomenout do konce života.

Pavel Hoftych
Slováci dokážou zabudovat mladé hráče lépe než my, říká manažer Trnavy Hoftych


Byl to váš první zápas v lize. Zhořkla vám premiéra?
Ano zhořkla. Strašně jsem si přál, abychom vyhráli, co jsem měl možnost být hlavní trenér, tak vidím kluky na tréninku. Makali, dřeli, je to smutné, že jim utkání nevyšlo i kvůli fanouškům, které ztrácíme.

Nabourala vám taktiku branka v první minutě?
Myslím, si že ne. Do konce scházel téměř celý zápas. Po druhé brance jsme vysunuli více napadání. Tím vyloučením Teplic jsme poslali do hry dalšího útočníka. Čekal jsem, že budeme mít větší tlak, bohužel ty centry byly často nepřesné.


Kde byste hledal chybu u první branky? Špatná reakce gólmana, chyba obrany nebo nekoncentrovanost v úvodu?
Nemyslím, že bychom nebyli koncentrovaní. To je ten rozdíl. Když jsem viděl, jak se chová gólman Teplic Diviš, který nám v malém vápně všechno posbíral…U nás došlo k nedorozumění v obraně. Nerad bych někoho veřejně kritizoval, protože jsem se rozhodl postavit hráče, za které ručím. Je možné, že kdybych vybral jiné, tak ty chyby by nepřišly.

Patrizio Stronati
Můj největší zážitek v životě, řekl o reprezentaci baníkovec Stronati

Neuvažoval jste, že do hry pošlete Tomáše Zajíce? Proč nehrál?
Máme tři útočníky a Tomáš Zajíc nebyl k zápasu nominovaný. Je strašně silný ve vápně, ale má mezery v mezihře. Rozhodli jsme se pro nominaci dvou jiných útočníků. Tomáš je zdravý, uvidíme, jak to bude v příštím zápase.

Slovácko nedává góly. To se proti Teplicím potvrdilo. Souhlasíte?
Trápí nás koncovka. Strašně těžce se hraje, když dostanete hned v první minutě a z první akce soupeře branku. Myslím, že následující minuty jsme hráli dobře. Měli jsme tlak, bylo tam docela dost centrů, jenže se žádný neujal. Do poločasu jsme měli ještě další dvě šance, bohužel jsme je nedali.

Nedali jste branku ani v dlouhé přesilovce. Proč?
Po vyloučení jsme měli územní převahu, když si už něco vypracujeme, tak to nedáme. Soupeř mohl ještě dvakrát udeřit. Co je důležité, je výsledek a ten pro nás není příznivý.

Zkušený stoper Slovácka Hofmann odpovídá novinářům společně s malým synkem.
Slovácký Hofmann: Vina za odvolání trenéra? Ta jde z velké části za námi

Jaké je vaše pozice? Vedl jste Slovácko jenom proti Teplicím?
Nevím, vážně nevím. Netuším, ani, jak by to bylo, pokud bychom vyhráli. Je to spíš otázka na vedení.

Ta nejistota vám klid do další práce asi nepřidá…
Každý v práci by asi nejraději věděl na čem je. Osobně to beru i trošku z opačné stránky. Situace u mužstva dobrá nebyla, to je jasné. V týdnu jsem si myslel, že u mužů skončím a najednou jste trenérem ligového áčka. Tak velké díky vedení Slovácka, že jsem tu možnost dostal. O to víc mě mrzí, že jsem v zápase selhal.

Tak selhali hlavně hráči. Udělal byste něco jinak? Vyčítáte si zpětně něco?
Po bitvě je každý generál. Zpětně se mi nic nehoní hlavou, co bychom měli změnit. Vážně nevím, co by šlo udělat jinak.

Po zápase se hráči zpovídali nespokojeným fanouškům. Byl jste u toho také?
Ne, nebyl. Nevím co se dělo, byl jsem zavřený v kanceláři.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Dilema kouče Slavie Trpišovského: Kdo do hry, kdo ven?