Prvně jmenovaný se podle zákulisních informací dostal do nemilosti Berbra, který s ním nehodlá nadále spolupracovat, a obě strany se dohodly na rozvázaní spolupráce.Tvůrce mládežnických akademií Prokeš však jakékoli boje o moc odmítá.

Trénink české fotbalové reprezentace před zápasem Ligy národů se Slovenskem 8. října v Praze. Bořek Dočkal
Startuje éra pod Šilhavým. Vydra se těší na návrat do reprezentace

„Diskutovali jsme na téma, jestli bych mohl pokračovat. Nedohodli jsme se. Jsou různé věci, které to mohou ovlivnit. Finance, pravomoci, kompetence. Tady se sešlo všechno dohromady. Nenašli jsme společnou řeč, jakým způsobem by to mohlo fungovat,“ prohlásil pro Deník Prokeš.

Nehledejte senzaci, vzkázal Řepka

Ve stejném čase oznámila fotbalová asociace také konec Řepky. Reagoval tak funkcionář odchodem na právě vzniklou situaci? Z funkce odstoupí na konci roku a po jedenácti letech tak skončí jako generální sekretář. „Nehledejte za mým odchodem senzaci, prostě jsme se domluvili na ukončení spolupráce,“ řekl Řepka, který tak odmítl spekulace o souvislosti s koncem Prokeše.

Ten je podepsaný pod projektem mládežnických akademií, nad jejichž dalším chodem se tak může vznášet spousta otazníků. Kvůli odchodu Řepky, který utužoval zahraniční vztahy, může být ještě víc oslabena pozice FAČR v očích UEFA, kde působí také v disciplinární komisi.

Jaroslav Šilhavý nominoval na Slovensko a Ukrajinu.
Šilhavého poprvé. Víte, jak se chová „Brücknerovo dítě“?

Prokeše přivedl na Strahov před čtyřmi lety tehdejší předseda Miroslav Pelta. Ujal se projektu mládežnických akademií, kam do různých funkcí přizval bývalé reprezentanty Karla Poborského, Jana Suchopárka či Luboše Kozla, a stal se technicko-sportovním ředitelem.

Trnem v oku Romana Berbra

Postupně se však stával trnem v oku Romana Berbra. „Nejsem s ním rozhodně kamarád, ale nechci to vymezit do roviny, že by mezi námi byly nějaké napjaté vztahy,“ prohlásil Prokeš. Ať už je pravda kdekoli, vše vyvrcholilo nyní vynuceným odchodem důležitého muže českého mládežnického fotbalu.

„Odpracoval jsem, co šlo, moje zodpovědnost skončila tento týden a teď ji převzal někdo jiný. Nehodlám soudit, co to udělá do budoucna,“ uzavřel Prokeš.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha, rozhodčí udělil po shlédnutí videa Milanu Barošovi červenou kartu, zleva Milan Baroš, Daniel Holzer, Martin Fillo
Neudržel jsem emoce, lituje Milan Baroš divoké reakce po červené kartě