Odchovanec Příbrami přestoupil do Brightonu loni z plzeňské Viktorie. Ovšem sezonu odehrál převážně za juniorku, za A tým nastoupil pouze jednou, v utkání Anglického poháru. I proto v nedávném rozhovoru pro Deník připustil, že varianta změny působiště je velmi reálná. „Svou anglickou misi bych nerad uzavíral, ale hostování je možnost, kterou bych momentálně preferoval. Nejlépe v druhé anglické lize. Možností by samozřejmě byla i Belgie, Holandsko nebo Itálie,“ řekl Aleš Matějů.

A nakonec si dvaadvacetiletý fotbalista vybral právě Itálii. Ve čtvrtek bylo oficiálně potvrzeno jeho hostování v Brescii, šestnáctém týmu uplynulého ročníku Serie B, kde by měl patřit oporám základním sestavy. „Stále věřím, že přestup do Brightonu byl skvělým rozhodnutím a získal jsem velkou spoustu zkušeností, ale je normální, že pokud nemám takovou vytíženost v áčku, zkusím využít novou příležitost. Je to pro mě nová výzva. Věřím, že mě to může zase posunout, moc se na Brescii těším,“ dodal Matějů.

Součástí hostování je i následná opce, kterou může italský klub, pokud se mu budou výkony krajního obránce zamlouvat, uplatnit a hostování by se rázem změnilo v přestup.

Fotbalisté 1.FK Příbram. Ilustrační foto.
Antwi s Matouškem zařídili první výhru