V prvním poločase bylo na borcích obou celků znát, že nejsou ve své kůži, na hřišti se moc neznali a hledali se. Důvodem byla malá účast hráčů základních sestav, sešlo se jich na každé straně jedenáct bez možnosti střídání (u domácích marodka a odjezdy hráčů za jinými účely). Vázla nahrávka a o nějaké kombinaci nebyla řeč.

Přesto hostující celek zahrával několik trestných kopů, ovšem bez využití. Ve 22. minutě odpískal sudí Rezler pokutový kop proti hostům, když Filip nedovoleně atakoval domácí útočníka. Penaltu zahrával brankář Cudlín a míč bezpečně uklidil do branky gólmana Valenty - 1:0.

Hostům se nedařilo, byli roztěkaní, ale v posledních šesti minutách byli lepším týmem. Vytvořili si ve 40. a 41. minutě dvě příležitosti, ale nevyužili je, Cudlín byl na svém místě.

Ve druhém poločase se snažili hosté vyrovnat, ale kolmé přihrávky za obranu nenacházely adresáta. Přesto si vytvořili šance, na jejich konci byl opět vynikající brankář Cudlín.

V polovině druhé část hry se hosté více vysunuli dopředu a domácí toho brzy využili, ale Kohout nedokázal po souboji míč usměrnit do sítě. To se podařilo až v 79. minutě, kdy se po rychlé pěkné brejkové akci prosadil Luk. Hájek -2:0.

Na jednobrankový rozdíl mohl následně upravit o minutu později Vavřina, ač sám před brankou, Cudlína opět nepřekonal.

Poté se začali hosté potýkat s morálkou, diskutovali, ale domácímu celku se již skórovat nepodařilo, přestože šance byly. Závěr už se jen dohrával, hosté dokonce o deseti, neboť jim odešel ze hřiště svévolně se svlečeným dresem hráč Josef Červinka.

Zruč nad Sázavou B – Červené Janovice 2:0

Branky: 22. Cudlín (p. k.), 79. Luk. Hájek. Rozhodčí: Martin Rezler st. Poločas: 1:0. Zruč n. S. B: Cudlín - Koudela, Janata, Vosyka, Svatoš - Zachariáš, Luk. Hájek, Fanta, Kozel - Prošek, Kohout. Hrající trenér: Petr Svatoš. Č. Janovice: Valenta - Lub. Hájek, Bouma, Filip, Laudát - L. Červinka, Zoufalý, T. Dvořák, Vavřina - Víta, J. Červinka. Trenér: Stanislav Daněk.

Jinou reportáž ze stejného utkání si můžete přečíst ZDE.

Josef Tůma