Bedřichu, byl jste zvolen do nového výboru Sparty. Proč jste se vlastně rozhodl kandidovat?

Bylo to na jakýsi popud lidí okolo mě, aby kandidoval někdo z hráčů áčka. Ani jsem nečekal, že bych mohl být zvolen.

Vojenskou terminologií řečeno, nyní máte vyšší hodnost než váš trenér Jan Holík. Co na to říkal? Předpokládám, že i nadále mu do vedení týmu mu zasahovat moc nebudete.

Co si vzpomínám tak mezi prvními slovy, které říkal, bylo, že budeme mít hodně práce to dát dohromady, a že teď máme tu možnost něco změnit. Myslím, že byl s volbou spokojen. Co se týká zasahování do jeho práce, tak si myslím, že on je trenér a nejlépe ví, co tým potřebuje, kde ho tlačí pata atd. Do samotného trénování mu asi nikdo zasahovat a mluvit moc nebude. (smích)

Dokážete v tuto chvíli říct, v jak dobré či špatné ekonomické kondici je klub?

Momentálně ve velice špatné, dlužíme nejen hráčům a trenérům, ale i dodavatelům za nezaplacené faktury za odebrané zboží, neuváženě se nakupovalo.

Jak moc je pro existenci klubu klíčové vlastnictví ubytovny, o kterém se momentálně jedná?

Velice důležité, momentálně pracujeme na výpovědi smlouvy, pokud vše dobře dopadne, od nového roku budeme provozovat ubytovnu my.

Ve výboru už jste si jistě nějak role rozdělili. Můžete říct, kdo co zastává?

Každý něco, jsme velice aktivní, každotýdenní schůze trvají tři hodiny a jen si rozdělujeme úkoly.

Slyšel jsem hlasy, že změna ve vedení klubu byla více než nutná, myslíte si to také?

Určitě, nejvíce mě mrzí, že kvůli předchozímu vedení klubu skončili nebo odešli kvalitní děti a trenéři do Čáslavi a jiných klubů.

V kabině vás koncem podzimní části navštívil i starosta Martin Starý, který vás údajně vyzval, aby se i samotní hráči podíleli na zafinancování klubu tím, že seženou sponzory. Jak jste se k tomu v kabině postavili?

Ano, s panem starostou jsme se jako A-tým sešli. Padla tam myšlenka, aby se i hráči zapojili do chodu klubu, ať už poptávkou na sponzory, brigádou na hřišti atd. Se sháněním sponzorů to bude asi složitější, ale každý máme nějaké známé a třeba se někomu podaří nějakého ať menšího, či většího sponzora sehnat. Co se týká brigády, nemyslím si, že by to bylo něco nereálného. Vždyť spousta klubů brigády pořádá pravidelně ať už na vesnicích, či městech. Spíš se doteď o to nikdo z nás nezajímal. Za kabinu mohu říct, že na jaře nějakou brigádu uděláme.

Pojďme k samotnému fotbalu. Co říkáte na podzimní část a konečné deváté místo?

Podzimní část z mého pohledu mohla být určitě lepší, ať už to vezmu od tréninkové docházky k zápasům, kde se nám někdy herně i bodově méně dařilo. Pár zápasů mohlo dopadnout pro nás o něco lépe, ale takový je fotbal. Po podzimu bych byl spokojený se čtyřmi body navíc, které jsme z mého pohledu měli uhrát. Tabulka je vyrovnaná, týmy od čtvrtého do třináctého místa jsou v rozmezí pěti bodů, takže na jaře to bude ještě pěkný boj.

Budete se jako asistent trenéra poohlížet po posilách týmu, když navíc bude třetinu jara chybět vykartovaný Wolf?

Určitě se budeme snažit o nějaké posílení a hlavně zvýšení konkurence v týmu, která doteď nebyla. Vše ale bude záležet na finančním stavu klubu.

Na jakých nedostatcích musí podle vás kutnohorský tým přes zimu zapracovat?

Zapracovat budeme muset především na kondici, jako každou zimu. Další důležitou věcí bude docházka, kterou musíme zlepšit. Jinak si myslím, že zimní příprava bude standartní. Především na hřišti s míčem. (smích)