O nejvyšší příčky se v soutěži perou hned dva týmy z Kutnohorska, Čáslav B a Hlízov. Béčko Čáslavi čekala náročná prověrka, když zavítalo do Sokolče, který v této sezoně doma ještě neztratil ani bod. Nicméně vše je jednou poprvé a Čáslavští zvítězili 4:1 a stáhli jeho náskok na prvním místě na jeden bod. Zároveň udrželi druhé místo před Hlízovem. Ten taktéž zvítězil, a to v Bečvárech 5:0, ale pro Čáslav hovoří lepší vzájemné utkání. O víkendu se ale dařilo také tupadelskému Staru, který doma v přestřelce porazil 7:4 Sadskou. Fotbalisté Bílého Podolí se svého zápasu nedočkali, protože jejich soupeř, B-tým Ostré, do Bílého Podolí nedorazil.

Čáslavská rezerva dokázala jako jediná vybojovat body v Sokolči. Trenér Jakub Svoboda po zápase poděkoval i hráčům z čáslavského A-týmu, kteří béčku v náročném zápase pomohli: „Jsem rád, že jim není lhostejný osud béčka a řada z nich zvládla dvě utkání za víkend. Chtěli jsme z posledních třech kol vybojovat devět bodů a získat druhé místo. Tomu jsme přizpůsobili i nominaci na zápas v Sokolči.“

Fotbalistky Čáslavi porazily Hodonín 10:0 a slavily postup do první ligy.
Čáslavské fotbalistky oslavily vítězství ve druhé lize

B-tým Čáslavi přežil v úvodu šanci domácích a vzápětí sám udeřil. „Sice se nám moc nedařila kombinace, ale i přesto jsme se dostali do vedení. Na rohový kop Vajgla si naskočil Váňa a otevřel skóre zápasu. Následně měl velkou možnost Kořínek, ale svůj brejk v gól neproměnil. V závěru poločasu nám propadl míč na zadní tyč až k jednomu z domácích hráčů, který vyrovnal na poločasových jedna-jedna,“ popsal dění v prvním poločase Jakub Svoboda.

Jeho tým si ale hned zkraje druhé půle vzal vedení zpět. „Do druhého poločasu nám vyšel skvěle vstup. Hned po sedmi minutách jsme se dostali do brejku, na jehož konci dostal míč do sítě Kopp. Následovala pasáž, ve které dvě, tři šance zahodil Ronovský a Jícha orazítkoval tyč. Moc nechybělo, aby nás to nemrzelo, protože za stavu jedna-dva domácí nastřelili břevno,“ oddychl si kouč čáslavské rezervy. Ta nakonec přidala dvě uklidňující trefy „Po jednom z mnoha rychlých výpadů, které se nám v zápase dařily, byl faulován ve vápně Ronovský a následnou penaltu proměnil Váňa. Konečnou podobu výsledku dal pěknou trefou na zadní tyč Jícha,“ shrnul Svoboda a dodal: „Musím kluky za předvedený výkon a přístup k zápasu pochválit. Kromě nasazení a bojovnosti přidali do své hry také přesnost, za což jsme byli odměněni vysokou výhrou na půdě lídra soutěže.“

Ilustrační foto
Kácov padl. Zruč získala senzační dva body

Stejný bodový zisk jako Čáslav má po 25. kole také Hlízov, který uspěl v Bečvárech. Ten nasměroval za výhrou v 15. minutě Křelina. Další trefy přidali Hlízovští po přestávce. Nejprve se z trestného kopu trefil Tomáš Šváb, když mu pomohlo i zaváhání domácího brankáře. Na 3:0 pro Hlízov zvýšil Křelina, který se opřel za vápnem do skákajícího míče, a ačkoliv by jeho původní střela ohrozila spíše okna domu pod bečvárským hřištěm, skončila nakonec díky odrazu od zad jednoho z domácích obránců v šibenici. Vzápětí z podobné pozice přehodil hlízovský Tomáš Šváb jak blokujícího obránce, tak brankáře a rozvlnil počtvrté síť bečvárské branky. Na konečných 5:0 upravil po samostatném úniku Maxa.

„Měli jsme celkem štěstí, protože když jsme přijeli, bylo v Bečvárech úplně katastrofální, suché hřiště. Nicméně přišel prudký déšť, který to změnil, a nakonec bylo hřiště super. Od začátku jsme chtěli být silní na míči, což se nám dařilo. Na můj vkus jsme ale opět zahodili řadu šancí, což nás v těžších zápasech stálo body. Domácí se dostali do jedné vážnější šance, ale Vavřina jejich střelu vyrazil. Celkově si myslím, že jsme mohli vyhrát i mnohem větším rozdílem, protože rozdíl mezi mužstvy byl opravdu veliký,“ zhodnotil utkání s Bečváry hrající trenér Hlízova David Linhart.

Sokoleč – Čáslav B 1:4 (39. Hlavatý – 20. a 75. pok. kop Váňa, 52. Kopp, 84. Jícha). Čáslav B: Kovařík – Vajgl (46. Hurda), Richard, Kořínek (82. Vrána), Trekoval (84. Šupka), Ronovský, Váňa, Plíhal (46. Kopp), Jícha, Hannich, Pavlík. Trenér Jakub Svoboda.

Bečváry – Hlízov 0:5 (15. a 64. Křelina, 52. a 78. T. Šváb, 83. Maxa). Hlízov: Vavřina – Tomíšek, Linhart, Židík, T. Šváb, M. Šváb, Pav. Růžička, Maxa, Kovařík, Šmidrkal (46. Šťastný), Křelina. Trenér David Linhart.

Tupadly – Sadska 7:4 (3., 10. a 43. R. Krajíček, 53. Koudelka, 58. Chleborád, 75. Beran, 85. Chvátal – 65. a 70. Tolma, 82. Cempírek, 89. Lukavec). Tupadly: Remeš – V. Pipek, D. Pipek, Hašek, Semerád, Chvátal, Fuksa, R. Krajíček (60. Beran), Kavánek (44. Trávnička), Koudelka, Chleborád (74. D. Krajíček). Trenér Stanislav Krajíček.

Bílé Podolí – Ostrá B nehráno, hosté se nedostavili.

Ilustrační foto
Pohodové vítězství. Čáslav porazila Brandýs