Příčinou ztráty bylo také vyloučení Jakuba Vančury z prvního poločasu, po kterém museli svěřenci Radima Truksy dohrávat zápas v deseti.

„Faul vyplynul z toho, že se odražený míč dostal k hráči, který stál u mě z boku a já jsem tam šel důrazně skluzem. Trefil jsem míč, ale částečně i soupeře. Rovnou jsem dostal červenou kartu," popsal inkriminovaný moment sám vyloučený Jakub Vančura a dodal: „Byl to souboj o míč. Za mě osobně to byla hodně přísná červená karta. Už předtím tam byly dva podobné souboje. Já šel do podobného a uviděl jsem červenou kartu. Myslím si, že spíše to byl zákrok na kartu žlutou."

Enduro v Uhlířských Janovicích
Motoristických závodů se zúčastilo více než sto jezdců enduro

Trenér Čáslavi Radim Truksa měl na červenou kartu podobný názor, jako vyloučený Jakub Vančura. „Řekl bych, že to byl trochu zbytečný faul na polovině hřiště. Když se za zákrokem ohlédnu bez jakýchkoliv emocí, tak si myslím, že za něj mohla přijít žlutá karta, protože šlo o skluz přes míč," prozradil svůj názor na danou situaci čáslavský kouč a navázal: „Bohužel rozhodčí vytáhl kartu červenou, takže se nedá nic dělat. Mrzí mě, že Vančura nebude hrát nyní minimálně domácí zápas proti Vysokému Mýtu." Ředitel klubu FC Přední Kopanina, Tomáš Cigánek považoval zákrok za zbytečný: „Z mého pohledu to byl nesmyslný faul, který poslal Čáslav na dlouhé minuty do deseti."

Pro Přední Kopaninu je zisk dvou bodů hodně cenný. „Hráli jsme s mužstvem z úplného čela divize, takže to byl pro nás těžký zápas, jako pro tým, který je předposlední. Zápasy na našem úzkém hřišti jsou ale specifické a prakticky všem soupeřům se tu hraje špatně, a to i když jsou z opačného pólu tabulky," konstatoval Tomáš Cigánek a zhodnotil utkání: „My jsme dostali brzy gól, a to z penalty, která byla přísnější. Poté Čáslav přestala hrát a nám se podařilo vyrovnat. Navíc jsme šli do početní výhody. Celkově byl první poločas hodně o emocích, které nastartovala penalta v úvodu. Hodně se to na hřišti hádalo a nebylo to úplně klidné utkání. Po přestávce se ale vše uklidnilo a zápas se dohrával se šancemi na obou stranách. Gól už ale nepadl a došlo na pokutové kopy. V nich soupeř dvakrát minul, zatímco naši střelci byli stoprocentní. Pro nás je druhý získaný bod velmi podstatný, co se boje o záchranu týče."

Vlakové nádraží v Kutné Hoře
Podchod s QR kódy bude hotový už za měsíc

Čáslavský kouč nebyl spokojený s hrou v prvním poločase. „Velmi dobře jsme do utkání vstoupili. Ve třetí minutě byl ve vápně faulovaný Špičák a my měli výhodu pokutového kopu. Ten bezpečně proměnil Jícha. Poté jsme ale první poločas nezvládli takticky," uznal Radim Truksa a pokračoval: „Vedli jsme, ale bohužel jsme se podřídili domácím. První poločas byl hodně nervózní, plný soubojů a zbytečně ostrých zákroků. Ty bohužel vyústily ve třicáté osmé minutě v červenou kartu pro Vančuru. My tak dohrávali více než padesát minut v deseti. Domácím se mezitím podařilo vyrovnat po standardní situaci, které všechny zahrávali velmi dobře a byli z nich hodně nebezpeční." Po přestávce mohl rozhodnout Strnad. „Druhý poločas jsme v deseti bojovali, abychom nedostali další gól, což se nám podařilo. Naopak jsme mohli sami gól dát, když Strnad trefil tyč, a pak jsme míč jednou dokonce do branky dostali, ale gól nám nebyl uznán pro útočný faul," hlesl trenér A-týmu Čáslavi a na závěr dodal: „S druhým poločasem spokojení jsme, ale s prvním bohužel ne. V penaltách jsme tentokrát druhý bod získat nedokázali, a tak máme jen jeden bod. Na druhou stranu je to bod z venku."

Přední Kopanina - Čáslav 2:1 po pen. (28. Čihák - 3. pok. kop Jícha. ČK: 38. Vančura)
Čáslav: Kubát – D. Dastych, Kunášek, Růžička, Bodlák – Strnad, Vančura, Vébr, Hannich (77. M. Antoš) – Jícha, Špičák. Trenéři Jiří Antoš, Radim Truksa.