Hned v 1. minutě zahrávali domácí pokutový kop, který proměnil Němec. „Utkání skončilo v první minutě, kdy jsme z rozehrání ztratili nepochopitelně míč, respektive jsme ho v uvozovkách přihráli soupeři, a následně jsme naprosto nesmyslně faulovali v šestnáctce. Domácí kopali v první minutě pokutový kop, který se štěstím o tyč proměnili. To byl začátek, jaký jsme vůbec nečekali. Mrzí mě, že se to stalo po dvou absolutně nepochopitelných chybách, které na úrovni ČFL neočekáváte," zlobil se čáslavský trenér Oldřich Abrhám.

První gól ovlivnil průběh celého utkání. „Písek se uklidnil a najednou bylo domácích celé hřišti. Hráli agresívně, dobře se pohybovali a nebáli se hrát s balonem," popisoval zápas Abrhám, „My jsme dostali na bedra vagón a z nepovedeného úvodu jsme se celý první poločas nevzpamatovali. Všude jsme byli druzí. Zaplaťpánbůh, že první půle skončila pouze dva-nula." Druhou trefu přidal ve 33. minutě písecký Voráček.

„O přestávce jsme si vysvětlili chyby, které jsme dělali. Bylo tam spousty taktických chyb od hráčů, od kterých bych to vůbec neočekával. Například jsme hodně otvírali prostor před našimi stopery, kam dobře nabíhal Miroslav Slepička," vypíchl trenér Čáslavi a hodnotil druhý poločas: „Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem. Podařilo se nám vstřelit i kontaktní gól, což jsme chtěli. Jenže minutu poté jsme dostali z trestného kopu gól na tři-jedna. To byl poslední hřebíček do naší rakve. Nechápu, co pan rozhodčí vůbec zapískal."

„Tím pádem zápas skončil a už se jen dohrávalo. Domácí byli na koni. Je potřeba však uznat kvality soupeře. Jestliže má Písek v útoku Dolejše a Slepičku, tak je to znát. Oba dokázali zaměstnat celou naši obranu. Chvílemi si dělali, co chtěli. Přeji si, abychom takovou sílu měli jednou my v Čáslavi. Slepička předvedl takový výkon, že vůbec nechápu, co dělá v Písku ve třetí lize. Z mého pohledu byl jeho výkon naprosto ligový," chválil soupeře Oldřich Abrhám.

Písek – Čáslav 4:1 (2:0)Branky: 1. Němec, 33. Voráček, 57. Šlehofer, 74. Slepička - 55. Petráček.

Čáslav: Stehno – Výborný, Váňa, Kunášek, Prokopec – Pospíšil, Vančura (75. Strnad), Tomášek, Týfa (50. Mlynka) – Petráček, Vacek (85. Martinek). Trenér Oldřich Abrhám.