FK Čáslav – SK Horní Měcholupy 2:1 (1:1)

Úvod prvního poločasu nepřinesl prakticky žádnou zajímavou situaci, až v 16. minutě se po pravé straně dostal do úniku Fikejz, ale jeho následná střela byla zablokována jedním z obránců hostí. Hned o minutu později narazil po centru z levé strany Melechovský míč na Váňu, tomu však střela vůbec nesedla a sjela mu z levé nohy. V 28. minutě utkání zahrozili poprvé Horní Měcholupy. Vrabec dostal pas do lajny a namířil křížnou přihrávku skrz vápno, nenašel ale žádného ze svých spoluhráčů. Po několika vteřinách se na opačné straně hřiště dostal k opakovanému centru Fikejz a neomylně našel hlavu Melechovského, který otevřel skóre zápasu -1:0. Oba hráči hráli roli i v další akci Čáslavi, tentokrát ale Melechovský posunul míč ještě na Kučeru, toho ale neuvěřitelným zákrokem vychytal Pokorný. Pro Čáslav bohužel platilo, nedáš, dostaneš, když v 36. minutě dostal přihrávku mezi čáslavské obránce Lukáš Suk a vyrovnal na 1:1. Týmy se tak odebrali do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas odstartovali domácí brankou, když poslal Rozsíval krásný pas na Melechovského, ten ale míč ještě pustil na Kučeru, který překonal brankáře Pokorného – 2:1. V 57. minutě se ke střele odhodlal čáslavský Pokorný, ale brankář hostí ho vychytal. Do šance se dostal v 65. minutě domácí Petr Váňa, jeho hlavička ale mířila nad branku. V 87. minutě mohli domácí definitivně rozhodnout, ale postupně Maxa, Melechovský i Rozsíval ztroskotali buď na dobře stojícím obránci, nebo na brankáři Pokorném, který odrazil Rozsívalovu střelu mimo velké vápno. Více šancí utkání nepřineslo, a tak domácí Čáslav získala další tři body do tabulky ČFL.

„Myslím si, že jsme nezvládli vstupy do ani jednoho z poločasů," zahájil trenér Horních Měcholup Jakub Slezáček a objasnil: „V prvním poločase jsme v úvodních dvaceti minutách absolutně nezvládali základní věci. Měli jsme špatnou rozehrávku, nedostupovali jsme hráče, a co se týče defenzivních hráčů, byli jsme bezkontaktní. Z toho vyplynula první branka." Po obdrženém gólu měli hosté štěstí, ale následně se jim podařilo po pohledné akci skórovat. „Poté jsme naštěstí přežili závary domácích, obzvláště přes Davida Fikejze. Po pohledné akci jsme vyrovnali a mohli jsme být o poločase spokojeni s výsledkem, ale rozhodně ne s výkonem," řekl Jakub Slezáček. Ani vstup do druhého poločasu se hostům nepovedl. „Řekli jsme si v kabině řadu věcí, které jsme chtěli plnit, ale po čtyřech minutách jsme inkasovali. Následujících dvacet minut jsme se hledali a nedokázali jsme si vytvořit žádný tlak, ani centry, neměli jsme zakončení a začali jsme hrát až posledních deset minut a to nestačilo. Co se týče nasazení, jednalo se o naprostý opak toho, co jsme předvedli proti Spartě B, kdy jsme se vydali ze všech sil a bojovali jsme. Dnes si žádný z hráčů nemůže sáhnout do čistého svědomí. Myslím si, že se tu bodovat dalo, ale náš výkon tomu nenasvědčoval," uzavřel Slezáček.

„Z mého pohledu jsme vyhráli šťastně. Soupeř byl velmi nepříjemný, kombinoval mnohem lépe než my a nám se podařilo uhrát zápas tím, že jsme bojovali," přiznal trenér Čáslavi Jan Kmoch a pokračoval: „Mnohdy jsme bojovali hlavně sami se sebou, protože jsme dělaly neuvěřitelné chyby a ztráceli jsme zbytečně míč. Když jsme mohli jít do rychlého protiútoku, tak jsme míč odevzdali. Na lavičce jsem trpěl a trpěl celý fotbal."

StatistikyBranky: 29. Melechovský, 49. Kučera – 36. Suk. Rozhodčí: Němec – Janíček, Benedikt. ŽK: Melechovský – Klír. Diváci: 230. FK Čáslav: Antošík – Šandera, Zdeňka, Kunášek, Vavřina – D. Fikejz, Rozsíval, Váňa, Kučera, Pokorný – Melechovský. Trenér Jan Kmoch. Horní Měcholupy: Pokorný – Chlumecký, Ricka, Markuzi, Procházka – Vrabec, Sobišek, Klír, Čech, Mareš – Suk. Trenér Jakub Slezáček.

Adam Procházka