FK Čáslav – Tescoma Zlín 3:0 (0:0)

Lepší vstup do utkání měli zlínští fotbalisté. Čáslav zatlačili a ta začala chybovat. Ducheček rozehrál od brány krátce na Němečka, tomu sebral balon Bača, ale čáslavský brankář stihl „oheň uhasit". Ve 12. minutě se ukázali i domácí: Fikejz zatáhl balon, odcentroval, jenže z následného závaru před brankou Zlína nedokázal nikdo z modro-bílých skórovat. Řada přišla znovu na Zlín. Slovo si vzal Poznar a střelou z velkého vápna pořádně protáhl Duchečka.

Další šanci měli hosté ve 34. minutě po trestném kopu Polácha, míč ovšem do čáslavské brány nedostali. Vzápětí zkoušel štěstí po zemi Duchnič, ale zlínskou bránu netrefil.

O poznání lépe se tvářila hra Čáslavi na začátku druhé poloviny. V 52. minutě zahrál parádní trestný kop Prášil a Berios hlavou rozvlnil síť v Kořínkově bráně – 1:0. Zlín se snažil odpovědět záhy, jenže jeho střely při velkém závaru zablokovali domácí obránci. V 63. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti domácí Prášil a Kořínek musel hodně rychle na zem, aby ránu vyrazil.

Pak přišly penaltové hody. V 70. minutě rozhodčí Bílek písknul přísný pokutový po hlavičkovém souboji zlínského Jugase s Prášilem, který se nechal ošetřit. Domácí útočník Duchnič zvolil střed branky a Čáslavští se radovali podruhé. V 77. minutě se pískala dokonce druhá penalta pro domácí: Polách srazil pronikajícího Fikejze a Mitrou poslal brankáře na druhou stranu – 3:0. Tři záchranářské body tak zůstaly po jednoznačném výkonu v Čáslavi.

Zlínský trenér Alois Skácel moc dobře věděl, že ve fotbale se hraje na góly: „Přijeli jsme do Čáslavi pro bod, protože jich máme málo. To se nám bohužel nepovedlo, jelikož jsme neproměnili brzké šance, hlavně Bača. Byli jsme lepší, nicméně soupeř byl bojovnější a efektivnější v zakončení. Takto nemůžeme pomýšlet na vítězství. Domácí dali tři branky, my žádnou a tak to ve fotbale chodí. Že jsme byli lepší? Na to se nehraje. Soupeři blahopřeji k výhře."

„Herní kvalita byla na straně Zlína," přiznal domácí trenér Miloš Sazima, „Potřebovali jsme vyhrát, což se nám podařilo. Byli jsme efektivnější. Rozhodly standardní situace, které zahráváme dobře. Naši hráči dali do hry více srdíčka a bojovali. Tři body jsou pro nás nesmírně důležité."

Branky: 52. Berios, 72. pok. kop Duchnič, 77. pok. kop Mitrou. Rozhodčí: Bílek. ŽK: Hejný, Fikejz, Mitrou – Bača, Besta, Polách, Jugas, Kubica. Diváci: 489. Čáslav: Ducheček – Fikejz (90. Szmek), Berios, Němeček, Kunášek – Džafič, Prášil, Karal, Mitrou (81. Špidlen) – Hejný (87. Rakovan), Duchnič. Trenér Miloš Sazima. Zlín: Kořínek – Jugas, Malý, Kubica, Hájek – Švach (74. Pazdera), Motal, Polách (78. R. Dobeš), Besta (65. Železník) – Bača, Poznar.