„Kolín nás v prvním poločase jednoznačně přehrával po všech stránkách. Byl fotbalovější, agresivnější, rychlejší, vytvářel si více gólových příležitostí. My jsme sice nastřelili břevno a Fuxa šel sám na bránu, ale gól jsme nedali. Kolín měl čtyři šance a dal tři góly a jeho vedení bylo naprosto zasloužené," zhodnotil první pětačtyřicetiminutovku trenér Čáslavi Radim Truksa. 

Po přestávce se hra vyrovnala. „Měli jsme další dvě šance, jmenovitě Petrů a Vrána, který byl sám před brankou, ale nedal. To však k fotbalu patří," hlesl Truksa a navázal: „Nakonec jsme v posledních deseti minutách dostali další dva góly. Výsledek je vzhledem k druhé půli trochu krutý, ale prohráli jsme po zásluze, protože celkově byl Kolín lepší."

Laube podruhé Sportovcem roku Kutné Hory. Hvězdou Deníku se stal opět hokejista Vlach.
Laube podruhé sportovcem roku Kutné Hory. Hvězdou Deníku je opět hokejista Vlach

Čáslav nastoupila v okleštěné sestavě. „Musíme se dát zdravotně dohromady. Chybělo nám sedm hráčů, na což se ale nechci určitě vymlouvat. Potřebujeme, aby se nám uzdravili Kubát, Jícha, Strnad, to jsou pro nás víceméně stěžejní hráči a chybí nám. Další jsou nemocní a jiní na horách. Musíme se během tří týdnů, co zbývají do startu soutěže, dát dohromady, abychom byli na jaro připraveni v plné síle," uvedl kouč Čáslavi a na závěr dodal: „Výsledky v přípravě zatím nebyly špatné, i když nyní nás Kolín sestřelil. Nicméně i to v přípravě bývá někdy dobře. Musíme ještě zapracovat na spoustě věcí, takže musíme makat dál."

Čáslav čeká další utkání v rámci zimní přípravy již v sobotu 17. února, kdy od 10.00 hodin přivítá na své umělé trávě Úvaly. 

Čáslav - Kolín 0:5 (0:3)
Čáslav: Kovařík - Skokan, Vébr, Kunášek, Dastych - Fuxa (65. Trekoval), Vančura, Vocel (65. Vrána), Petrů, Čuchal - Hannich. Trenéři Radim Truksa, Jiří Antoš.

Michal Klesa (v modrém) na podzim hájil barvy třetiligového Vyšehradu.
Michal Klesa míří za Ličkou a spol. Je radost si s nimi zahrát, říká