Po bezbrankovém prvním poločase si první vážnější šanci v zápase vytvořili Čáslavští hned ve 46. minutě, kdy Špičák přetlačil ve vápně Tomíška, ale jeho následná střela těsně minula branku. O minutu později pak z trestného kopu orazítkoval tyč Lebduška. 

Gólu se Čáslav dočkala až po hodině hry, kdy na polovině hřiště chytře prostrčil míč patičkou za obranu Ronovský a Stránský mohl postupovat sám na brankáře, kterému udělal kličku a střelou do prázdné brány otevřel skóre. V 69. minutě dostalo béčko Čáslavi možnost kopat pokutový kop, když byl ve vápně faulován Váňa. Nařízenou penaltu proměnil Koubský. V závěru ještě po odraženém míči nastřelil Lebduška zpoza vápna břevno a v posledních sekundách utkání si zopakoval šanci, jako z úvodu druhé půle Špičák, nicméně ani tentokrát míč mezi tyče nevměstnal, a tak Čáslav B porazila Vrdy 2:0.

Kutná Hora nestačila před vlastními diváky na Ostrou
Kutná Hora porazila poděbradskou Bohemii. Dvakrát skóroval Cimr

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale stále nemůžeme být spokojeni s naším herním projevem. Ve hře je spousta nedostatků, což je škoda, protože potenciál hráčů je velký. Zatím nám to na hřišti moc nejde. Máme několik pološancí, které neproměníme a na gól se hodně nadřeme, jako nyní na tyto dva ve Vrdech," zhodnotil utkání trenér Čáslavi B Jiří Antoš a dodal: „Fyzicky bychom měli v podobných zápasech dominovat, což se víceméně děje, ale naše finální fáze a řešení gólových situací je zatím mizerné. 

V čáslavském dresu se v utkání objevil Ondřej Trekoval. „Chtěli jsme si ho vyzkoušet. Z naší strany by zájem byl, takže bude záležet na tom, jak se rozhodne on. Samozřejmě je to ještě otázka dalších zápasů a dalších jednání," objasnil situaci kolem hráče Jiří Antoš. 

Další utkání čeká Čáslav B v sobotu, kdy nastoupí od 17.00 k zápasu v Krakovanech. 

Vrdy - Čáslav B 0:2 (0:0)
Branky: 60. Stránský, 69. pok. kop Koubský. Čáslav B: Kovařík - Pekárek, Richard, Váňa, Hurda - Trekoval, Stránský, Koubský, Vrána - Špičák, Ronovský. Střídali: R. Zoufalý, Vajgl, Lebduška. Trenéři Jakub Svoboda, Jiří Antoš.

Ilustrační foto
Ani ve druhém přípravném utkání Zruče nebyla o branky nouze