„Tým Hodonína známe a víme, že je nebezpečné zejména na domácí půdě, kde nám to na podzim jejich příznivci v roli postraních rozhodčích dokázali. V zápasech, které jsme s děvčaty z Hodonína sehráli doma, jsme je vždy fotbalově přehrávali, a tak to bylo i teď. V podstatě za celé utkání měly soupeřky 3golové šance, z nichž proměnily pouze jednu na konci utkání,“ hodnotil Jindřich Vaněček, jeden z trenérů Čáslavi.

Domácím hráčkám vyšel úvod utkání, kdy si Buchtová dobře naběhla do vápna na přihrávku Ašenbrennerové, kde se hravě uvolnila a posadila míč na pravačku Kovaříkové, která poprvé rozjásala domácí - 1:0. Krátce na to předvedly ukázkovou akci na jeden dotek po ose Karafiátová, Buchtová, Kovaříková, Burešová, kdy posledně jmenovaná poslala míč podruhé do sítě brankářky Horákové - 2:0.

„Soupeřky v této chvíli vypadaly bezradně, a protože jsme měli ještě dvě tutovky, vypadalo to na lehkou záležitost. Bohužel si naše děvčata pak vybrala „volno“ a tak se do třicáté minuty na hřišti nedělo vůbec nic. Soupeřky kombinační hru nezvládaly a naše se uchylovaly k nakopávání dlouhých míčů,“ pokračoval Vaněček, „Až náš zvednutý hlas hráčky opět nakopl a opět začaly hrát naší kombinační hru s rychlým přechodem do útoku.“

Ilustrační foto.
Disciplinární komise rozhodla: Sprosté slovo je horší než tělesné násilí

Další branky přidaly čáslavské fotbalistky až po půlhodině hry, kdy se mezi tím nic moc zajímavého nedělo. Nejprve si vyměnily míč Buchtová s Němcovou, která ho poslala přesně na Kovaříkovou, která tentokrát ze své levé strany zvyšovala na - 3:0. Poločasové gólové hody zakončila Karafiátová, která z přímého kopu, takřka z 30 metrů, nedala Horákové sebemenší šanci - 4:0.

Ve druhém poločase se očekávalo, že domácí budou navyšovat skóre, neboť hodonínské hráčky nebyly schopné nic fotbalového vymyslet, ale ty se spokojily s dosavadním výsledkem a hrály spíše udržovací hru.

„Hra druhého poločasu byla z naší strany doslova a do písmene jen lehce odklusána, naše holky se nemohly dostat zpět do zápasu a nepomohlo ani oživení hry střídáním,“ řekl Vaněček.

Policisté hledají svědky dopravní nehody.
KRIMI MIX: Policisté hledají svědky dopravní nehody

Navýšení skóre se Čáslavandy přece jenom dočkaly v běžící 75. minutě, kdy se k odraženému míči po střele Buchtové dostala Truhlářová a ta poslala popáté míč za záda Horákové - 5:0. Domácí hráčky vědomy si jasného vítězství, pár minut před koncem trestuhodně nechali utéct hodonínskou Psotkovou, která vymazala čisté konto a snížila na 1:5.

„Byl to zápas, kdy nás to bavilo chvilkami a to jsme byli schopni rozběhat soupeřky, že nevěděli co se děje, z toho jsme vytěžili pět branek a dalších minimálně pět až šest gólových šancí jsme nevyužili, pak nastali chvilky, kdy jsme se na fotbal totálně vyprdli a hráli jen na udržení výsledku, kdy jsme si byli vědomi, že soupeř je ještě marnější, než v tu chvíli my. Takový přístup k zápasu se již nesmí opakovat a musíme si to pořádně s děvčaty rozebrat,“ dodal Vaněček.

FK Čáslav - Hodonín 5:1 (6., 33. Kovaříková, 8. Burešová, 38. Karafiátová, 74. Truhlářová – 89. Psotková). Čáslav: Jelínková – Culková, Karafiátová, Krejcarová, Bížová – Kovaříková, Čápová (80. Grulichová), Ašenbrennerová, Němcová (57. Truhlářová) – Burešová (68. Mádlíková), Buchtová. Trenéři: Ivo Ducheček, Jindřich Vaněček.

Ilustrační foto
Dobrovolný hasič zemřel, rodině pomůže sbírka