Zápas skončil 3:3. „Třetí zápas a třetí remíza. Z pohledu fotbalovosti, je to pro nás z posledních dvou kol určitě úspěch, neboť jak Stará Lysá, tak Rakovník byly fotbalově kvalitní a upřímně, lepší. Pokud se na tento zápas podíváme z pohledu nevyužitých šancí, opět jsme měli na vítězství. Bohužel jsme doplatili na hrubé chyby, kterých jsme se dopustili víc, než dost," řekl jeden z domácích trenérů Jindřich Vaněček.

Domácím hráčkám trvalo, než se dostaly do tempa. Rakovnické hráčky ovládly střed hřiště a dostávaly se před velké vápno bez větších problémů. V této době si také svoji slabší chvilku vybrala gólmanka Jelínková po střele Jungové - 0:1.

Úvodní branka Čáslavandy tak trochu probudila a začaly víc „jezdit". Naštěstí pro ně, vyrovnání přišlo obratem. Ostrý centr Kovaříkové nadělal v obraně rakovnických holek zmatek a Truhlářová svým důrazem poslala míč za záda Krömrové - 1:1. Nejen stav se srovnal, ale i obraz hry. Hostující hráčky měly sice míč častěji na svých kopačkách, ale k vážnějšímu ohrožení se nedostaly, naopak to byly domácí hráčky, které o sobě daly vědět.

Běžela 22 minuta, kdy si vyměnila míč Kovaříková s Karafiátovou, ta připravila „finálku" Medunové, které se z první podařilo vymést rakovnickou „pavučinu" - 2:1. Stav utkání se v první půli však měnil ještě jednou a to v samotném závěru poločasu, kdy nedorozumění čáslavské defenzívy využila Košvancová a bylo opět srovnáno - 2:2. V této době došlo ke zranění brankářky Krömrové po vzdušném souboji s vlastní hráčkou.

I ve druhém poločase měl soupeř, který je zkušenější, optickou převahu, naštěstí pro domácí, v útočných situacích byl bezzubý. Domácí spoléhaly na rychlé brejky, které dělaly rakovnické obraně problémy. Ve slibných šancích se postupně ocitly Medunová, Truhlářová i Buchtová, jenž se postupně po nemoci vrací do hry a která při samostatném nájezdu na Krömrovou trefila pouze tyč, při následné dorážce však byla nekompromisně Krömrovou sražena k zemi. O pět minut později pronikala do vápna Truhlářová, která byla zastavena pouze za cenu faulu a tentokráte se už penalta pískala a Veselá ji spolehlivě proměnila - 3:2.

Domácím se již rýsovala první jarní výhra, o kterou však přišly v samotném závěru utkání, kdy si Culková nepohlídala Plzákovou, které dala zbytečně prostor a vše hasila pouze za cenu faulu, po kterém následoval pokutový kop, ze kterého samotná Plzáková srovnala na konečných - 3:3.

„Musíme si přiznat, že soupeřky byly na oko fotbalovější, přesto jsme to byli ale my, kdo mohl vyhrát. Soupeři jsme doslova darovali všechny tři branky. Takový je ale fotbal. Děvčatům nemůžeme upřít snahu, bojovnost, ale chybí nám trocha té živé vody," dodal trenér domácích Ivo Ducheček.

FK Čáslav - FK Rakovník 3:3 (2:2)Branky: 13. Truhlářová, 22. Medunová, 75. Veselá (pk) – 8. Jungová, 44. Košvancová, 86. Plzáková (pk). Rozhodčí: Kučera – Špičák, Fidra ŽK: Jungová (R). Diváci: 55.

Čáslav: Jelínková – Culková, Veselá, Kunášková - Prchalová A. (65. Prchalová T.), Buřvalová – Truhlářová, Karafiátová, Kovaříková – Miláčková (46. Buchtová), Medunová. Trenéři Ivo Ducheček, Jindřich Vaněček.