Domácím trenérům naskočily před utkáním vrásky, neboť v tomto důležitém utkání postrádali Buchtovou s Kovaříkovou, dvě opory základní sestavy.

Čáslavské fotbalistky začaly náporem a nechtěly nechat nic náhodě, dařila se jim kombinace a hráčky Olomouce v podstatě nepustily na vlastní polovinu. Po deseti minutách hry poslala Beštová do brejku Truhlářovou, ta si míč zasekla, vrátila Beštové, která ho poslala do vápna na volnou Brothánkovou, která prodloužila pas až na nabíhající, zcela volnou Ašenbrennerovou, která si chtěla sklepnout míč na střelu, ten ji však odskočil tak šťastně, že překvapil i gólmanku hostujícího celku Švajdovou a skončil v její síti - 1:0.

„Ještě do 15. minuty jsme hráli s územní převahou, ale poté jsme přestali trochu běhat a opět jsme „sklouzli“ do nesmyslných nákopů přes obranu soupeřek a bylo chvíli po líbivém fotbale, protože ani soupeř nebyl schopen sourodých fotbalových akcí,“ shrnul úvod utkání jeden z domácích trenérů Vaněček.

Vemte své dítě do fotbalového klubu FK Čáslav. Probíhá tam nábor do dívčího týmu.
Dívky mají stále šanci stát se fotbalovými princeznami

Druhou branku přidaly domácí hráčky takřka po půlhodině hry, kdy po přihrávkách od Karafiátové, přes Čápovou a Beštovou se dostala k míči ve vápně opět Ašenbrennerová, která nezaváhala - 2:0. Tečku za dobrým výkonem domácích hráček udělala brankou do šatny Karafiátová, která se z přímého kopu trefila přesně k tyči - 3:0.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že přestaneme s nákopy a zahrajeme si „bago“, a protože se dnes soupeři dopředu moc nedařilo, byla to ideální příležitost si vyzkoušet za tohoto stavu naši nacvičenou kombinační hru,“ pokračoval Vaněček.

Včela Čáslavská zorganizovala výlet do Kouřimi.
FOTOGALERIE: Včela Čáslavská zorganizovala výlet do Kouřimi

Ten divák, který přišel až na druhý poločas, musel být ze hry obou celků trochu zklamán, protože hra ztratila glanc, domácí spokojeni s výsledkem, hostující hráčky zřejmě smířeny s osudem, že dnes na domácí hráčky prostě nemají.

Oku lahodící akci předvedla v 73. minutě Beštová, která si ve středu hřiště pohrála se soupeřkami, a lobem takřka z 35 metrů poslala počtvrté do olomoucké sítě - 4:0.

Domácí hráčky polevily, čehož využila Helekalová a v 83. minutě po nedorozumění v domácí defenzívě upravila na konečných 4:1. Stínem utkáním bylo zranění Beštové v samém závěru utkání po tvrdém střetu. „Co říct závěrem? Fotbalová hra na velmi dobré úrovni asi půlhodiny, zbytek utkání „odchozen“. Z výsledku máme samozřejmě radost, neboť nám zaručuje druhou příčku, ale z fotbalového projevu už takovou radost nemáme,“ dodal Vaněček.

FK Čáslav - 1.FC Olomouc 4:1 (11. a 35. Ašenbrennerová, 44. Karafiátová, 73. Beštová – 83. Helekalová). Čáslav: Jelínková – Culková, Karafiátová, Chocholoušová, Bížová - Ašenbrennerová, Brothánková, Beštová, Truhlářová (77. Grulichová) - Čápová (53. Tomová-Prchalová), Burešová. Trenéři Ivo Ducheček, Jindřich Vaněček.

FK Čáslav

Česká liga žáků U13, neděle 14. května 2017: FK Čáslav - FC Slovan Liberec 6:6.
Výsledky mládežnického fotbalu na Kutnohorsku