Čáslav prožila hodně nepovedený vstup do utkání, když hned v první minutě propadl míč mezi domácími stopery a hostující Peterka píchl míč kolem Kubáta do branky - 0:1. V 10. minutě mohli hosté vést již o dvě branky, ale Němečkova střela po rohovém kopu skončila jen na tyči. Domácí Čáslav byla gólu nejblíže po trestném kopu Vančury ze závěru prvního poločasu, ale střela čáslavského středopolaře rozezvučela břevno.

Karnevaly jsou tu: Zbraslavická sokolovna byla v sobotu plná masek

Ve druhém poločase však domácí mužstvo dokázalo zabrat a skóre otočit. Hned ve 49. minutě prošel míč na zadní tyč, odkud jej poslal do sítě Jícha a vyrovnal na 1:1. Rozhodující moment pak přišel devět minut před koncem, kdy po průniku Hannicha dokázal dostat míč za brankovou čáru David Dastych a zajistil Čáslavi první jarní vítězství.

Radim Truksa: Body jsou to vydřené

„První poločas se nám moc nepovedl. Ten druhý už byl z naší strany povedenější. V kabině jsme si něco k první půli řekli, maximálně jsme zjednodušili hru dlouhými nákopy a množstvím osobních soubojů. Dokázali jsme poměrně brzy vyrovnat a poté jsme si vytvořili celkem velký tlak. Z mnoha šancí se nám ale nedařilo přidat druhý gól. Soupeř si po přestávce už nic nevytvořil a nám se nakonec po výborné akci Hannicha po levé straně podařilo skórovat, kdy Hannichův centr dorazil do branky Dastych," řekl k utkání trenér fotbalistů Čáslavi Radim Truksa a dodal: „Pro nás to bylo hodně náročné utkání. Hrálo se na umělé trávě, která je o něco menší, než přírodní hřiště. Tudíž bylo v zápase hodně soubojů. Soupeř byl houževnatý a chodil do soubojů. Body jsou to i proto hodně vydřené," řekl.

Čáslav - Kratonohy 2:1 (0:1) Branky: 49. Jícha, 81. D. Dastych - 1. Peterka. Rozhodčí: Šťastný - Krupa, Kovářová. ŽK: Růžička.
Čáslav: Kubát - D. Dastych, Maxa, Růžička, Kunášek - Strnad, Vančura, L. Vebr, Hannich (89. Stránský) - Špičák (86. Antoš), Jícha (90.+1 Ronovský). Trenér Radim Truksa.
Kratonohy: Pišta - Tulach, Strasser, Němeček, Kejmar - Haupt (78. Michek), Franc, Jiroutek, Pražák (64. Pago) - Jilemnický, Peterka. Trenér Václav Pišta.

Čtěte: Do konce měsíce přijdou davy, shodují se v servisech

Adam Procházka