Získat dva body v Průhonicích, které byly ještě před sobotním zápasem druhé, je pro zručskou Jiskru velká výhra! „Pro nás určitě,“ usmíval se hrající asistent Michal Váňa a navázal: „Náš dvoubodový zisk asi nikdo nečekal. Hrajeme o záchranu a domácí bojují o postup. Papírově měl být zápas jednoznačný, ale nebyl.“

Paradoxně Jiskra dorazila na půdu soupeře hodně oslabená a začala bez možnosti střídání. Tradiční brankář Tomáš Cudlín musel do útoku a do brány se postavila zručská legenda z okresního přeboru Stanislav Svoboda. Tedy jen na poločas. Pak přijel dvanáctý hráč do pole Vosyka, Svoboda střídal a Cudlín se vrátil do branky. „Vypadlo nám sedm lidí. O to více je bodový zisk cennější,“ zdůraznil Váňa. Pro něj je výsledek výhrou.

Pozvánka na testování fyzické a technické připravenosti hráčů v Čáslavi.
Bývalý český fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši otestuje v Čáslavi hráče

Skóre zápasu otevřel právě Cudlín. „Potvrdil, že kdysi v okresním přeboru byl na pozici obávaného střelce. Využil chybu obránců a vystřelil z velkého vápna,“ popsal jeho spoluhráč z útoku. Domácí však výsledek do přestávky otočili. Nejprve srovnal Bábovka a pět minut před konečným hvizdem první půle dal druhý gól Dobiáš.

Zruč vyrovnala až šestnáct minut před koncem, když se prosadil právě Michal Váňa, který přeloboval domácího brankáře. „Do druhé půle jsme si řekli, že nemáme co ztratit. Chtěli jsme soupeře aktivně napadat a spoléhali jsme, že udělá ještě nějakou chybu, která přišla,“ usmíval se autor vyrovnávací branky.

V penaltách už zase čaroval brankář Cudlín. „Penaltový rozstřel vychytal a my získali bod navíc,“ radoval se Váňa.

Průhonice – Zruč nad Sázavou 2:3p (26. Bábovka, 40. Dobiáš – 22. Cudlín, 74. Váňa). Zruč n. S.: Svoboda (46. Vosyka) – Cudlín, Z. Louda, Jouza, Kotek, Viktora, Petrů, Jelínek, Martinák, Arnolt, Váňa. Trenér Alois Chovánek.

Fotbalisté Malína porazili v derby Nové Dvory 3:1.
Okresní fotbalové výsledky