„Pro nás šlo o velmi těžký zápas se šťastným koncem. Vítězství se nerodilo vůbec lehce, narazili jsme na velmi kvalitního soupeře. Před zimní přestávkou se můžeme trochu uklidnit,“ uvedl trenér Čáslavi Jiří Antoš.

Rušno bylo již ve třetí minutě. Hlavičku Špičáka vyhlavičkoval z brankové čáry Mlynka. Marné byly protesty domácích hráčů. Ti se dožadovali odpískání gólu.

Radovat se mohli o pár minut později. Vančura uvolnil Vebra, který poslal přesný centr na Jíchu, který hlavou otevřel skóre.

Kolín ale přispěchal s rychlou odpovědí. Janecký našel ve vápně volného Váchu, který pohotovou ranou vyrovnal.

Další emoce vzplály ve 44. minutě. Čapek po odpískání nesmyslně nastřelil míč do ležícího Jíchy a rozhodčí Košan mu ukázal červenou kartu.

„Čapek byl přísně vyloučený. To mě mrzí, více se k tomu vyjadřovat nechci,“ čertil se trenér Kolína Jaroslav Havrda.

Tato situace nahrála do not Čáslavi. Najednou měla výhodu jednoho muže v poli. „Kolín musel zavřít hru, my jsme jeho branku dobývali a už to vypadalo, že se nám to nepovede. Ve druhé půli se nám nedařilo to, co jsme chtěli hrát, nakonec to tam šťastně prostřelil Jirka Petrů,“ oddechl si Jiří Antoš.

Přestože hrál Kolín v deseti, byl to on, kdo mohl strhnout vedení na svoji stranu. Šourkův pokus z dálky ale vytěsnil brankář Kubát.

Kolín v závěru odolával nájezdům Čáslavi. Už to vypadalo, že dotáhne zápas do penaltového rozstřelu, tři minuty před koncem ale propadl v obraně. Pokusy Hannicha a Špičáka dokázal gólman Blahovec ještě zlikvidovat, na další pokus Petrů už byl ale krátký.

„Utkání se mi nehodnotí dobře, tři minuty před koncem jsme dostali rozhodující branku,“ konstatoval Jaroslav Havrda.

„Celý druhý poločas jsme hráli takticky skoro na výtečnou, bohužel jsme v závěru neuhlídali jednu odraženou střelu a kvůli tomu jsme inkasovali,“ posteskl si.

Kolínský trenér byl hodně smutný a naštvaný. Nebyl daleko od bodového zisku. „Domácím patřil začátek, jednoduše se dostávali za naši obranu. S jejich rychlou rozehrávkou, třeba autů, jsme měli trochu problém,“ přiznal.

„Na vedoucí branku domácích jsme dokázali rychle odpovědět, potom jsme byli lepší. Bohužel byl přísně vyloučený Adam Čapek. Druhá půle byla jen o vůli hráčů, bohužel jsme to nedotáhli do nerozhodného stavu. Prohra je trochu komplikace před zimní přípravou, protože jsme chtěli mít o tři body více. Teď je třeba co nejrychleji zapomenout a vrhnout se do zimní přípravy,“ dodal nazlobený Havrda.

Branky: 16. Jícha, 87. J. Petrů – 21. Vácha. ČK: 44. Čapek (Kolín). Diváků: 180. Poločas: 1:1.
Čáslav: Kubát – Skokan, L. Vebr, Kunášek, Hannich – D. Dastych (73. Strnad), Petrů, Vančura, Kořínek – Jícha (90. Ronovský), Špičák (90. Richard).
Kolín: Blahovec – Živný, Šourek, Nešpor (88. Záhora), Seifert (85. Jindřich) – Vácha, Šindelář (74. O. Puk), Mlynka, Čapek, Janecký – Veselý (78. M. Puk).