Rozhodnutý zápas. Je jedno, jestli prohrajete 0:3 nebo 0:4. To si však hráči Viktorie podle zápisu o utkání nemysleli. V první minutě nastaveného času vstřelily Paběnice gól na 4:0 a sudí ho uznal i přes signalizaci ofsajdu pomezního rozhodčího laika Pavla Krči. „Šlo o chybnou signalizaci ofsajdu, hráč domácích vybíhal z vlastní poloviny,“ napsal rozhodčí do zápisu o utkání.

První červenou kartu dostal Pavel Mrštík, když na rozhodčího vysvětlení reagoval dle zápisu slovy: „Ty teda znáš pravidla ty vole, č…u.“ Následoval vyloučený Jan Hvězda a znovu citujeme, co napsal rozhodčí: „Za tohle mu dáš červenou. To si děláš pr…l, č…u.“

Ilustrační foto
Další kolaps Sparty. Neudrželi vedení 2:0

Podle Lukáše Kocourka došlo vzápětí i na fyzické napadení sedleckým Jaroslavem Poulem. „Hráč se na mě po udělení druhé červené karty rozeběhl a plnou silou mě chytil pod krkem a začal dusit. Kdyby ho hráči domácích neodtrhli, tak bych po této agresi omdlel,“ napsal rozhodčí. A to nebylo vše. Do zápisu o utkání ještě uvedl čtvrtou červenou kartu pro Martina Volence: „Vzal míč do ruky a úmyslně ho po mě plnou silou hodil. Po udělení čtvrté červené karty se dovršil čas, který jsem nastavoval a utkání jsem ukončil. Kdyby se čas nedovršil, nejspíše bych nebyl schopen utkání dopískat.“

Trest mohou očekávat i další dva funkcionáři. V 79. minutě byl vykázán vedoucí mužstva Sedlce Jiří Vopatřil za opakované urážlivé výroky. Při odchodu do kabin ještě hlavního sudího počastoval sám pomezní Pavel Krča, jehož slova napsaná ze zápisu o utkání ani nechceme citovat.

Sedlecký místopředseda Jiří Vopatřil v neděli odpoledne Deníku řekl, že klub podá protest. „Mrzí nás, co se stalo ve chvíli, kdy o nic nešlo, ale nesouhlasíme s tím, co rozhodčí do zápisu napsal. Některé nadávky si prostě vymyslel. Červené karty pro Volence a Mrštíka jsou naprosto nesmyslné, stejně tak mé vykázání z lavičky,“ prohlásil Vopatřil.

Každopádně disciplinární komise bude mít ve středu co řešit.

Ilustrační foto fotbal
Ve vyrovnaném zápase Čáslav těsně prohrála