„Hráli jsme generálku, protože do mistrovských zápasů už nic jiného hrát nebudeme," upozornil trenér Čáslavi Radim Truksa a pustil se do hodnocení zápasu: „Zápas měl solidní úroveň, nechyběla agresivita ani dobré tempo hry. Zápas měl všechno. V poslední době nás trápí, že skoro z každé první šance soupeře obdržíme branku. Stalo se to i dneska. I když jsme na soupeře vlétli a hráli jsme nátlakově, tak se hosté dostali poprvé do vápna a hned vyprodukovali gól. Od té doby se hrál zápas jinak."

Čáslav však na své aktivitě nepolevila. „Měli jsme další šance, ale Jícha ani Vančura je neproměnili. Po faulu na Špičáka jsme dokonce kopali penaltu, ale Vančura ji bohužel nedal. První poločas byl herně v pořádku, ale tím, že jsme obdrželi gól, tak jsme ho prohráli," pokrčil rameny domácí kouč.

Ve druhé půli se čáslavskému mančaftu podařilo srovnat na konečných 1:1. „Po přestávce jsme hráli stejně. Podali jsme kvalitní výkon, měli jsme spousty šancí, ale bohužel je v tuto chvíli neproměňujeme. Snad jsme si to schovali na první mistrovský zápas," povzdechl si Truksa a pokračoval: „Měli jsme hodně gólových šancí, ale nedali jsme. Dvě minuty před koncem jsme měli možnost kopat druhou penaltu, kterou za stavu jedna-jedna neproměnil Jícha. Utkání tedy skončilo remízou. Co se týká zimní přípravy, odehráli jsme dobrý zápas."

Jedinou branku Čáslavi vstřelil Petr Kunášek, který se trefil z pětadvacetimetrů přímo do šibenice. „Krásný fotbalový moment," pochválil trenér Radim Truksa.

Čáslav odehrála i svůj poslední přípravný zápas na umělé trávě, jelikož první jarní divizní zápas sehraje na hřišti Pardubic B v neděli od 10:15 a hrát se bude také na umělé trávě v Ohrazenicích.

Čáslav – Havlíčkův Brod 1:1 (0:1)Branka Čáslavi: Kunášek.

Čáslav: Kubát - Fuxa (46. D. Dastych), Růžička, Maxa, Kunášek – Strnad, Vebr, Vančura, Hannich – Jícha, Špičák (46. Ronovský). Trenér Radim Truksa.