Zruč n. S. - Průhonice 4:1 (2:1)

V úvodních deseti minutách si vytvořili domácí fotbalisté (Viktora, Koudela, Petrů) několik vyložených příležitostí, ale neskórovali. Hosté se dostali na dostřel brankáře Cudlína kapitánem Žáčikem a Slavětínským. Ve 20. minutě po další vyložené šanci Koudely po příhře Petrů se mohli domácí konečně ujmout vedení, ale gólman hostů Erdinger byl opět na svém místě. Vzápětí unikl po pravé straně Koudela, zpětnou přihrávkou našel Viktoru a jeho tvrdá rána minula cíl. Ve 25. minutě trefil v další „ložence" Petrů dobře postaveného brankáře hostů. O minutu později se již domácí radovali z úvodní branky, trefil se Jouza, když si dovolil i kličku brankáři Erdingerovi – 1:0. Ve 32. minutě se domácí dostali do dvoubrankového vedení po rychlé akci Jandy od poloviny hřiště, skóroval Koudela – 2:0. Hosté však odpověděli ve 39. minutě, kdy po centru Žáčika z pravé strany snížil Slavětínský – 2:1.

V 63. minutě se opět domácí dostali do dvoubrankového vedení, střídající Zeman načechral Viktorovi – 3:1. Hosté měli poté další možnost ke snížení, po rohovém kopu se dostal do šance Žáčik, nevyužil ji. V 69. minutě si připravili domácí další vyloženou šanci ke skórování, Smutný napálil brankáře hostů, odražený míč chtěl zasunout do branky Koudela, ale trefil opět brankáře Erdingera. Co se Smutnému nepovedlo před minutou, napravil v 70. minutě – byl nesmírně šťastný, že skóroval – 4:1.

„Zápas se mi hodnotí velice dobře, kluci si poslední zápas v I. B třídě užili," říkal hrající trenér Michal Váňa a pokračoval: „Je to škoda, zaspali jsme podzim, tato soutěž by nám slušela více než okresní přebor. Nedá se nic dělat, spadli jsme dolů. Kluci zvládli utkání na jedničku a zaslouží pochvalu. Průhonice nás moc neohrozily, nebyly nikterak nebezpečný, nasypali jsme jim čtyři góly a ještě několik spálili. Potěšilo mě to. Je to smutný konec, ale zároveň veselý výsledek."

StatistikyBranky: 26. Jouza, 32. Koudela, 63. Viktora, 70. Smutný – 39. Slavětínský. Rozhodčí: Šimáček – Bartůšek, Kaucký. Diváci: 90. Zruč n. S.: Cudlín – Z. Louda, Musil (80. Hájek), Jouza, Jelínek – Viktora, Janda, Petrů, Smutný (60. Brabec) – Kohout (46. Zeman), Koudela. Trenér Michal Váňa.

Josef Tůma