„Na to, že šlo o generálku, tak bych zápas spíše přirovnal k prvnímu přípravnému pouťovému utkání," uvedl na úvod hodnocení trenér Kutné Hory Radek Kulhánek a objasnil: „Hře chyběl náboj a kvalita. Domácím se podařilo v úvodu zápasu vstřelit branku a od té doby prakticky jen bránili. My jsme měli držení míče v první půli snad osmdesát procent. Bohužel jsme ale neproměnili vyložené šance. Nejprve Regnera vychytal brankář a Franc o pár chvil později neprostřelil hradbu těl před sebou. Zakončení se nám v prvním poločase moc nedařilo."

Druhý poločas nabídl sedm branek. „Po přestávce domácí trochu odpadli a nám se podařilo výsledek otočit na tři-jedna. Potom jsme trochu prostřídali sestavu a Semice snížily na rozdíl jednoho gólu. Následně jsme ale další gól vstřelili my. Tento stav dlouho nevydržel, protože domácí znovu zanedlouho snížili. Poslední slovo jsme ale měli my a zvítězili jsme pět-tři," shrnul kutnohorský kouč a navázal: „Do hry se dostali také Piskač, který se jeví obstojně, Masopust či brankář Čermák. V podvědomí toho, že je zápas rozhodnutý jsme tak dali prostor všem hráčům, kteří na zápas jeli. I když jsem si původně představoval, že v generálce odehrajeme větší procento minut v jedné sestavě. Po deseti minutách bylo ale zřejmé, že soupeř bude trochu slabší, tak jsme dali příležitost všem."

Kutné Hoře chyběli tři marodi. „Hlavní je, že se nikomu nic nestalo, jelikož máme už nyní zraněného Schwarze, který má nohu v sádře. Chyběl také Šesták, který má nakopnuté lýtko, či Urban, který má virózu. Věříme, že na první zápas bude alespoň Urban v pořádku. Ani na generálku jsme tedy nebyli kompletní," mrzelo trenéra Kulhánka.

S přípravou jsou v Kutné Hoře spokojení. „Příprava proběhla víceméně v pořádku, jenom mě mrzí, že jsme prakticky ani jedno utkání nesehráli v kompletní sestavě, abychom vyzkoušeli různé taktické varianty, protože pokaždé někdo chyběl," hlesl trenér A-týmu Kutné Hory a pokračoval: „Co se týče tréninků, tak ty byly naprosto v pořádku. Hráči snad chápou, co bychom chtěli hrát. Vyzkoušeli jsme si to právě v tomto posledním zápase letní přípravy v Semicích. Myslím tím například nějaké standardní situace. Je akorát potřeba, abychom byli kompletní po zdravotní stránce. Je škoda, že nás zatím zranění neopouští, jelikož když se dva hráči dají dohromady, tak jiní dva vinou zranění vypadnou."

V prvním mistrovském utkání čekají Spartu Živanice. „Viděl jsem jejich pohárové utkání v Čáslavi. Je to kvalitní, zkušený tým, který umí držet míč na svých kopačkách," vyzdvihl kvality soupeře, s nímž se Kutná Hora v sobotu utká od 10.15 hodin na domácím hřišti v 1. kole divize.

Důležitou roli bude hrát zodpovědnost. „Musíme doufat, že budeme hrát zodpovědně, jelikož v generálce byla naše hra, vzhledem ke kvalitě soupeře, trochu lehkovážnější. Z tohoto hlediska mi generálka vyhovovala, jelikož když v ní není hra podle představ, tak poté mužstvo vstoupí do mistrovských zápasů zodpovědněji," věří kutnohorský kouč, který dodal: „Kdyby nám vyšlo vše, co jsme chtěli, tak bych měl obavy ze startu sezony zřejmě větší. Věřím, že se nám podaří do sezony vstoupit dobře a že nějaké body uhrajeme."

Ambice mají v Kutné Hoře jasné. „Chtěli bychom zlepšit svůj herní projev, abychom hráli útočný fotbal, který přitáhne diváky na stadion a pohybovat se v horních patrech soutěže, abychom neměli problémy se záchranou, jako v minulé sezoně, kdy se rozhodovalo prakticky až do posledního kola o tom, zda Kutná Hora zůstane v divizi," přiblížil cíle Sparty její kouč a navázal: „Chceme také zapracovat mladé hráče z Kutnohorska a okolí, aby diváci chodili právě na ně, tedy na hráče, které znají. Tomu tak momentálně je, jelikož devadesát procent kádru tvoří místní hráči. Z větší dálky jezdí jen brankář Ptáček a Urban z Nymburka, jinak jsou v mužstvu hráči z okolí Kutnohorska, maximálně Kolínska."

Semice - Kutná Hora 3:5 (1:0) Branky Kutné Hory: Franc 2, Hradílek, Piskač, Vácha. Kutná Hora: Ptáček - Skokan, Regner, Franc, Nekvinda - Kulhánek, Šindelář - Vácha, Wolf, Hradílek - Cimr. Střídali: Masopust, Jeřábek, Čermák, Hačka, Piskač. Trenér Radek Kulhánek.

Adam Procházka