FK Agria Choceň - FK Čáslav 1:7 (1:3)

„Bohužel jsme v tomto zápase museli experimentovat, neboť se omluvila Jelínková a tak se nabízela otázka, kdo naskočí do branky. Trošku nám v tom pomohla Míša Karafiátová, která se nabídla, že to ještě od žáků určitě nezapomněla a bylo rozhodnuto. Ve druhé půli ji pak vystřídala Míša Truhlářová. Musíme říci, že ani jedna nezklamala a tudíž, máme i varianty s náhradou do branky," řekl v úvodu trenér hostů Jindřich Vaněček.

Přestože hostující hráčky z Čáslavi měli od počátku převahu, byly to však domácí hráčky, které se z ojedinělé střely dostaly do vedení v 10. minutě 1:0. Čáslavandy však nepadly do kolen, ale ještě více zatlačily své soupeřky na jejich vlastní polovinu. Potvrdily, že jako tým jsou morálně silné a je jen dobře, že si samy uvědomují svoji sílu. Další průběh hry byl jednoznačný a ačkoliv domácí ještě do přestávky „trochu zlobily" nakonec se odcházelo do kabin po brankách Kánské, Buchtové a Fejglové za stavu 1:3.

Tlak hostujících hráček z Čáslavi pokračoval i ve druhém poločase. Dařila se jim kombinace a akce prakticky na jeden dotek zakončené střelbou byly povedené a líbivé. Jen žalostná koncovka čáslavských fotbalistek, kdy zahazovaly jednu šanci za druhou, byl konečný výsledek 1:7 k soupeřkám velmi ohleduplný, navíc když domácí neproměnily ani pokutový kop, který bravurně kryla Truhlářová.

„S výsledky celé zimní přípravy, ale hlavně s přístupem všech hráček, jsme maximálně spokojeni. Kvalita hry a růst samotných hráček byl evidentní. Jsme rádi, že se po zranění velice dobře adaptovala a rozstřílela Alča Buchtová. Doufáme jen, že se děvčatům budou vyhýbat zranění a že se nám bude dařit udržet si výkonnostní úroveň v mistrovských utkáních. Vzhledem k úzkému kádru jsme zkoušeli některé vytypované hráčky, se kterými však budeme dále jednat až v létě," dodal trenér hostů Ivo Ducheček.

Oba čáslavští trenéři pak na závěr vyslovili přání pro nadcházející jaro: „Přáli bychom si, aby se nám dařilo hrát dobrý pohledný fotbal, ze kterého budou děvčata sama spokojená. To je důležité pro pohodu v týmu, samotné dobré výsledky se pak dostaví sami."

StatistikyBranky Čáslavi: 38., 53. a 55. Buchtová, 18. Kánská, 32. Fejglová, 64. Miláčková, 80. Karafiátová. Čáslav: Karafiátová (46. Truhlářová) – T. Prchalová, Veselá, Buřvalová, Kunášková (76. Krulišová) -Truhlářová, Kánská, Fejglová, Miláčková (76. Červinková) – A. Prchalová (46. Podhorová), Buchtová. Trenéři Ivo Ducheček a Jindřich Vaněček.

kk