Petr Větrovský, generál. ředitel 1.FK Příbram

První dny turnaje pro mne byly samým překvapením. Většinu výsledků jsem vůbec nečekal. V poločasové přestávce bych na oslabené Řeky nevsadil ani zlámanu grešli a čekal vítězství domácích rozdílem třídy. Řekové však mohli ještě vyhrát. Nečekal jsem ani vítězství Dánska nad Nizozemskem a překvapením pro měl byl i výkon Cristiana Ronalda, na kterého jsem byl moc zvědavý. Němci ho skvěle ubránili. Portugalcům se skupina smrti komplikuje. Ovšem nečekal jsem ani  čtyři branky v síti našeho mužstva. Proti Řecku očekávám lepší výkon. Budu ho sledovat  z tribuny.

Stanislav Vlček, exreprezentant ČR
fotbalista Slavie Praha

Kluci jsou po prohře s Ruskem v těžké situaci, protože nepůsobili kompaktně a zdálo se mi, že na Rusy nebyli připraveni. S Řeckem to bude strašně těžký zápas a utkání o všechno, pokud nebudeme bodovat, tak na postup můžeme zapomenout. Věřím, že budou mít kluci velkou motivaci výpadek s Ruskem napravit. Pokud chceme pomýšlet na lepší výsledek, musíme lépe doplňovat útočníka a být odvážnější dopředu. Zápas Ruska s Polskem vidím jasně. Pokud Rusové nic nepodcení , tak zápas zvládnou, ale nemyslím si, že padne hodně branek.

Luboš Kozel, trenér Dukly Praha

Stejně jako většina národa, tak i já jsem byl z našeho prvního zápasu proti Rusku zklamaný. Každý zápas je ale jiný. Rusové hráli velice dobře  a my jsme po celou dobu zápasu tahali za kratší konec. Naší výhodou po tomto nepovedeném zápase může být to, že teď už to může být jen lepší. V kom vidím favority turnaje?  Pro mne je největším favoritem mistrovství Evropy Německo. Překvapila prohra Nizozemců s Dánskem, ale dnešní fotbal je hodně vyrovnaný a asi Dány hodně podcenili. Od začátku utkání měli více šancí, ale hráli až příliš ležérně. Dánové měli šanci jednu a tu využili.