FK Čáslav – 1. HFK Olomouc 3:0 (1:0)

Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Již ve 2. minutě se po rohovém kopu dostal míč k Diufovi, ten ho však špatně zpracoval a bylo po šanci. V 6. minutě poslal Krmenčík centr do velkého vápna, ale nikdo z hráčů na vysoký míč nedostal. V 9. minutě se ke slovu dostali hosté. Přímý kop od poloviny hřiště vyslal Kobylík a čáslavský brankář Ducheček měl problémy s dotírajícím Žondrou. Ve 20. minutě se začalo utkání vyostřovat, po jednom ze střetů zůstal ležet na zemi P. Efthymiadis. Ve 23. minutě se vápnem prohnal Melissopoulos, obešel dva obránce, jeho centr však skončil na kopačkách hostujících hráčů. V dalších minutách 1. poločasu bylo utkání více a více ostřejší, ale sudí Ochotnický i přes několik tvrdých zákroků nechal hru plynout. Ve 41. minutě poslal Krmenčík pas na Fikejze, ten zabojoval a po hrubé chybě hostujícího brankáře, který neudržel míč, rozjásal čáslavské publikum a otevřel skóre utkání.

Úvod 2. poločasu vyšel domácí Čáslavi na jedničku. Již po několika sekundách prošel středem hřiště P. Efthymiadis prostrčil míč mezi stopery na Melissopoula, ten přehodil brankáře Karabinu a zvýšil na 2:0. Čáslav druhý gól nabudil a v prvních minutách druhé půle byla na hřišti pouze ona. V 50. minutě viděli diváci v Čáslavi další příležitost domácích, po závaru ve velkém vápně Olomouce, se ale domácí ke střele nedostali. V 53. minutě dostala Čáslav po ruce jednoho z hostujících obránců šanci pokutového kopu. Penaltu s přehledem proměnil Melissopoulos, který poslal brankáře Karabinu na druhou stranu branky – 3:0.

Hosté byli jako opaření horkou vodou a k ničemu se nedostali, naopak Čáslav neustále hrozila. V 68. minutě předvedli domácí rychlý protiútok. Fikejz vybojoval míč, poslal ho na Efthymiadise, ten ho posunul doleva na Mellisopoula, ale brankář Karabina zasáhl včasným vyběhnutím a zastavil rodící se gólovku domácích. Po centru Mellisopoula se ocitl za obranou Sklenář, míč však ve skluzu nezasáhl. 79. minuta přinesla šanci Olomouce. Domácí Ujec se ukopl, k míči se dostal Žondra, ale svou střelu poslal vysoko nad branku. V 81. minutě protáhl Duchečka střelou zpoza vápna Nekuda, domácí brankář však skvělým zákrokem udržel čisté konto. Hosté v závěru ožili, do vápna se přiřítil Čtvrtníček, ale mířil vedle. V úplném závěru měli po úniku šanci domácí, ovšem Guggino namířil svou střelu vedle.

„Utkání se nám nepovedlo," povzdychl si olomoucký trenér Oldřich Machala. „Zaslouženě jsme prohráli. Neměli jsme žádnou šanci za celých devadesát minut. Soupeři jsme vítězství darovali. Všechny branky padly po našem nedůrazu. Do první branky domácí neměli příležitost. Jinak domácí vyhráli zaslouženě," přiznal trenér hostí.

Čáslavský trenér Ivan Kolev měl po zápase radost: „Vítězství je pro nás velice významné, protože všichni víme, kde se v tabulce nacházíme. Na druhou stranu je vítězství důležité v tom, že jsme hráli s třetím týmem tabulky. Tímto zápasem jsme chtěli překonat psychický tlak. Souhlasím s tím, že jsme měli v první půli štěstí a dali jsme první branku, která nás nakopla k dobrému výkonu. Druhý poločas byl jedním z nejlepších, které jsme doteď odehráli. Samozřejmě si uvědomujeme, že nás čeká ještě dlouhá cesta. Jestli se nám podaří udržet úroveň, tak je naše budoucnost optimistická."

StatistikyBranky: 41. Fikejz, 46. a 53. pok. kop Melissopoulos. Rozhodčí: Ochotnický – Mencl, Machálek. ŽK: Krmenčík, Ujec, Pollalis – Biolek, Čtvrtníček, Čep. Diváci: 267. Čáslav: Ducheček – Šandera, Charuza, Karal, Achemaistos – Fikejz (83. Guggino), Ujec, P. Efthymiadis (75. Pollalis), Melissopoulos – Diuf, Krmenčík (60. Sklenář). Trenéři Ivan Kopecký a Ivan Kolev. HFK Olomouc: Karabina – Kopecký, Čep, Jovanovič, Bednář – Kovář – Biolek (55. Nekuda), Čtvrtníček, Kobylík (87. Hromek), Chmelo (72. Korčián) - Žondra. Trenér Oldřich Machala.

Adam Procházka, Michal Pavlík