Fotbalistům Kutné Hory se nevydařil začátek utkání. Šikýř posunul míč do strany na Studničku, který ranou z první prostřelil Šimona – 1:0. Kutná Hora však záhy odpověděla: Po Filipcově centru z levé strany se hlavou prosadil Vančura – 1:1. Ve 34. minutě Sparta obrátila skóre. Vančura posunul míč na Antoše, který na dlouho nohu přehodil vybíhajícího brankáře Martina – 2:1. Pět minut před přestávkou si zpracoval balon na prsa Schwarz, jenže střelu z voleje namířil těsně nad hostující branku.

Krátce po přestávce proběhl po lajně Antoš, vrátil míč pod sebe a Vančura přízemní střelou o tyč zvýšil z vápna na 3:1. Následně mohl přidat branku i Hačka, ale hlavou mířil těsně vedle šibenice. V 51. minutě zahrozil hostující Uzel, ovšem jeho ránu šajtlí Šimon vytěsnil. Po hodině hry se prosadil také snaživý Vodička, který dal gól ramenem poté, co k němu propadl centr Dudly – 4:1. V 65. minutě se domácí dožadovali penalty po šlapáku na Schwarze. Rozhodčí však atak v pokutovém území ignoroval a domácí útočník musel pro zranění dokonce vystřídat.

Poslední dvacetiminutovka patřila Vančurovi s Váchou. Nejprve zleva odcentroval Hačka a Vácha poslal míč z voleje do protipohybu libereckého brankáře – 5:1. Poté Vančura chytře uvolnil znovu Váchu a ten nedal gólmanovi šanci ani napodruhé – 6:1. Poslední slovo si vzal v 90. minutě dirigent zápasu Jakub Vančura, který hostujícímu bekovi sebral balon, obešel brankáře a pohodlně zkompletoval hattrick – 7:1.

Truksa: Hra výsledku neodpovídala

„Výsledek je jednoznačný," usmíval se po zápase trenér Kutné Hory Radim Truksa a pokračoval v hodnocení: „Dá se říct, že jsme dali góly hlavně ke konci utkání, kdy soupeř odpadl fyzicky. I v hlavách se promítne, když prohráváte o tři góly. Do stavu čtyři jedna však naše hra neodpovídala výsledku. Jsou zápasy, kdy je výsledek o jeden gól a zápas je jednoznačný. Dneska to bylo přesně naopak. Přisuzuji to i tomu, že jsme po čtyřech měsících hráli první zápas na přírodní trávě. Mělo to vliv, nicméně jsme spokojení."

Jakub Vančura si na hřišti dělal, co chtěl. „Nedostal volnost. Za stavu pět jedna už se hráčům moc dozadu nechce, což chápu, sám jsem takové zápasy hrál. Nakonec se však dokázal v zápase třikrát prosadit, tak snad něco padne do kasy," říkal s radostí Truksa.

Během utkání přišli domácí o tři hráče. „To je velký problém," ví trenér, „Koleno si poranil Robin Vocel a pravděpodobně v příštím zápase nenastoupí. Milan Tomíšek měl natažené lýtko, proto střídal, a Tondu Schwarze nakopli. Není to ideální, přesto věřím, že minimálně dva z nich se dají příští týden do kupy."

Sparta Kutná Hora – Rapid Liberec 7:1 (2:1)Branky a nahrávky: 13. Vančura (Filipec), 34. Antoš (Vančura), 48. Vančura (Antoš), 60. Vodička (Dudla), 69. Vácha (Hačka), 83. Vácha (Vančura), 90. Vančura (samostatná akce) - 3. Studnička (Šikýř). Rozhodčí: Vít – M. Novák, Z. Novotný. ŽK: Vácha, Vančura, Vocel – Poživil, Landyš. Diváci: 95.

Kutná Hora: Šimon – Dudla, Tomíšek (68. Skokan), Franc, Filipec – Vácha, Vocel (24. Vodička), Vančura, Hačka (79. B. Pospíšil) – Schwarz (68. Urban), Antoš. Trenér Radim Truksa.

Rapid Liberec: Martin - Svoboda, Poživil, Kopic, Soukeník - Studnička, Halama (72. Novák), Landyš, Vaněk - Uzel, Šikýř (66. O. Vodička). Trenér Lukáš Halama.