Suchdol – Sedlec 4:3 (2:1)

Zápas měl dramatickou koncovku. Poté, co Suchdol otočil nepříznivý stav z 0:2 na 3:2, přišla penalta pro domácí. Pospíšil ji v 86. minutě proměnil a srovnal na 3:3. To však nebylo vše. Už v nastaveném čase stál na správném místě bývalý sedlecký okresní kanonýr Petr Stolín a všem ukázal, že branky umí střílet pořád. Rozhodl tak zápas jara ve prospěch Viktorie.

„V první půli jsme byli více než vyrovnaným soupeřem," začal s hodnocením zápasu domácí trenér Luboš Votava. „Vedli jsme 2:0 a měli jsme šanci zvýšit na 3:0, což se nepovedlo. Naopak jsme dostali gól do šatny z údajného ofsajdu, ale já jsem to neviděl, každopádně pomezní rozhodčí to mával," vypíchl Votava první branku Suchdola.

Ve druhém poločase podle domácího kouče odešla Viktorie fyzicky. „Soupeř nás přehrával v záloze. Suchdol zápas otočil, ale nám se povedlo to samé. Rozhodl Stolín, který byl chvíli na hřišti," radoval se Luboš Votava.

Hrající trenér Suchdola David Linhart porážku nesl těžce: „V první půli byl Sedlec lepší. Ne herně, ale domácí byli důraznější v útočném i obranném vápně. Říkali jsme si o jejich standardkách, i tak jsme bohužel dostali čtyři branky ze čtyř standardek. To by se zkušenému mužstvu stávat nemělo."

Penalta na konci zápasu podle Linharta nebyla: „Myslím si, že by zápasu slušela remíza. Je pravda, že domácí dostal do hry nesmyslnou penaltou rozhodčí Karel Mikeš, ale stejně jsme měli zápas uhrát na remízu. Až na tuto chybu odpískal Mikeš skvělý zápas. Každopádně jsme si zápas prohráli sami, v žádném případě to nechci svádět na rozhodčího. V současné době máme takový problém, že cokoliv jde na naši bránu, ať už malá domů nebo střela, tak skončí gólem."

Karel Mikeš: Za penaltou si stojím

Rozhodčí Karel Mikeš rozhodně neměl lehkou úlohu, ačkoliv má zkušenosti z kraje. „Zápas se pískal dobře, protože na sebe narazily dva oprávněně nejlepší týmy okresního přeboru. Ač šlo o hodně, tak se hrálo regulérně bez zákeřností. Jedinou kaňkou po fotbalové stránce byl fakt, že pršelo. Kulisa divácká byla solidní, ale za příznivého počasí bych ji přišlo ještě více," říkal „soudce" sobotního šlágru.

Údajně měl Mikeš slíbené, že zápas budou řídit tři rozhodčí. To se nestalo. „Původně jsem šel do zápasu s tím, že na čarách budou okresní rozhodčí. Bohužel situace v okrese není růžová a rozhodčí nebyli. Mrzí mě to, protože na jaké jiné utkání by měli být tři rozhodčí?" nadhodil Karel Mikeš a ukázal problém na konkrétní situaci: „S tím souvisel jeden moment na konci první půle, kdy jsem neodpískal domácímu pomeznímu mávaný ofsajd, a Suchdol z této situace dal branku. Jsem přesvědčený, že jsem měl dobrou pozici a celou situaci viděl dobře."

Suchdolský trenér Linhart prohlásil, že penalta, po které domácí srovnali na 3:3, byla nesmyslná. „Dva metry v pokutovém území došlo ke kontaktu hostujícího hráče s domácím ve skrumáži. Nebyl to úmyslný zákrok. Šlo spíše o nešikovnost. Každopádně kontakt tam byl, k přestupku proti pravidlům došlo, proto jsem nařídil penaltu. I v této situaci jsem byl pevně přesvědčený," vysvětlil Mikeš.

Branky: 22., 26. Petr Mrštík, 86. pok. kop Pospíšil, 90.(+1) Stolín - 45.(+1) Šimon, 56. Štainz, 83. Janovský. Rozhodčí: Mikeš, bez ČK. Diváci: 100. Sedlec: Bartoníček - Vavřina, Kožnar, Gono, Pavlík - Ivičič, Volenec (62. M. Poul), Petr Mrštík, Hvězda (86. Stolín) - Pospíšil, Jelínek (33. Pavel Mrštík). Trenér Luboš Votava. Suchdol: Stoupa - T. Šváb, Linhart, P. Holík, Holub - Böhm, Mikeš (46. Jan Rak), Klička, Šimon - Štainz, Janovský. Hrající trenér David Linhart.