V souboji prvního s posledním mohly jít hned v první minutě do vedení Tupadly, když se po pravé straně prodral k zakončení Kruml, ale branku netrefil. O tři minuty později se ve velké šanci objevil Křelina a po něm i dorážející Maxa, ale ani jeden z hlízovských útočníků na domácího brankáře Potměšila nevyzrál. Ve 13. minutě už se ale Hlízov mohl radovat. Po standardní situaci Linharta se dostal k dorážce Křelina a otevřel skóre zápasu. Hlízov po většinu první půle držel míč na svých kopačkách, ale do další větší šance se dostal až po půl hodině hry, kdy z malého vápna minul Linhart. Domácí Star zahrozil až v závěru poločasu, kdy po dlouhém autu propadl míč za záda podklouznuvšího Míška a vše hasil odkopem z brankové čáry hostující Židík. 

Další krok za třemi body udělal Hlízov v 52. minutě, kdy jeho hráči zahráli nakrátko rohový kop a následný centr Kvíčaly propadl až ke Křelinovi, který poslal míč do prázdné branky - 0:2. Vzápětí dostal pas za obranu Židík, ale jeho povedený pokus zpoza vápna vytěsnil Potměšil. Konečnou podobu výsledku dal Hlízov v 79. minutě. Navrátil na polovině hřiště rozehrál dlouhým nákopem trestný kop, míč si ve vápně zpracoval Šmidrkal a střelou z otočky nedal domácímu brankáři Šanci. 

Z utkání Čáslav - FK Kolín (2:1).
Derby: Červená a rozhodující gól tři minuty před koncem

„Přijel k nám kvalitní soupeř, s čímž jsme počítali. Bohužel, ačkoliv jsme hráče upozorňovali na nebezpečné standardní situace soupeře, třikrát jsme z nich inkasovali," pokrčil rameny trenér Tupadel Stanislav Krajíček a dodal: „Sezona ještě ztracená není, začínáme jaro dvěma domácími zápasy, tak uvidíme, jak se s tím popereme."

„Hráli jsme na těžkém terénu, proti soupeři, který se nám fotbalově asi rovnat nemůže, ale o to více bojoval a jednoduché utkání to rozhodně nebylo. Hřiště bylo hodně rozšlapané, protože v pátek zde hrálo zápas tupadelské béčko. I tak si myslím, že jsme hráli dobře. Všichni tři útočníci, kteří se zapojili do zápasu, tak udrželi spoustu míčů, navíc jim to tam poslední dobou dost padá. S hrou dopředu jsem tedy spokojený, navíc góly nedostáváme. Možná je trochu škoda, že podzim končí, protože jsme na takové vlně, že když to přeženu, tak bychom asi porazili každého," uvedl po zápase trenér Hlízova David Linhart. 

V Hlízově panuje po podzimu spokojenost. „Dva, tři zápasy jsme se na začátku sžívali se soutěží. I když máme v kádru zkušené hráče, kteří hráli i vyšší soutěže, tak I. B třída je dost specifická. Hraje se trochu jinak, ale určitě se to většině hráčů hraje lépe než okresní přebor, jelikož je to fotbalovější. Od poloviny podzimu už měla naše hra určité parametry, které jsme si představovali," zhodnotil podzimní část David Linhart. 

I. B třída skupina C

Tupadly - Hlízov 0:3 (13. a 52. Křelina, 79. Šmidrkal). Tupadly: Potměšil - V. Pipek, Hašek, D. Pipek, Chvátal - Kruml (87. D. Krajíček), Fuksa, Růžička, Semrád - R. Krajíček (46. Hudec), Jiří Kavánek (74. Janeček). Trenér Stanislav Krajíček. Hlízov: Míšek - Tomíšek, Holík, Linhart, Navrátil - Kvíčala (74. Hanuš), Růžička, Židík (87. Čáp), Výborný (78. Šváb) - Maxa, Křelina (61. Šmidrkal). Trenér David Linhart.

Bečváry - Čáslav B 1:5 (14. Holub – 3. a 15. Ronovský, 25. Zoufalý, 33. Jirků, 40. Stránský). Čáslav B: Kovařík – Hurda (53. Plíhal), Pavlík, Richard, Lebduška – Zoufalý (69. Fuxa), Stránský, Jirků, Trekoval – Váňa, Ronovský. Trenér Jiří Antoš.

Bílé Podolí - Pátek 2:4 (4. pok. kop Šálený, 32. Švadlenka – 38. Novák, 63. a 90. Vančura, 77. Paclík). Bílé Podolí: Staš – Kupka, Šálený, L. Toman (72. R. Toman ml.), Šváb – Pulkert, Švadlenka, Čakovský, Fejfar (81. Netáhlo) – Špitálník, Weinlich (82. Vítek). Trenér Bohuslav Šváb.

Ilustrační foto z utkání Tupadly - Kutná Hora
Kutná Hora uzavřela podzim domácí výhrou nad Rejšicemi