„Poprvé jsme se v přípravě postavili na trávu a začátek zápasu se nám moc nepovedl. Vrdy na nás nalezly, zkoušely nás nahánět a my jsme si pořádně nedokázali přihrát. Myslím si, že po dvou zápasech s týmy z I. A třídy, s nimiž jsme hráli vyrovnaně, jsme si mysleli, že to s s týmem z okresu půjde samo. První poločas jsme ale nehráli vůbec dobře," přiznal trenér Hlízova David Linhart. To se odrazilo i na skóre zápasu, protože Hlízovští po první půli prohrávali 0:1.

Fotbalový míč ilustrační foto
Tupadly podlehly Paběnicím. Rozhodl Kunáškův exkluzivní gól

Po přestávce však Hlízov zavelel k obratu a díky třem trefám Lukáše Křeliny a gólu hlavou Tomáše Švába zvítězil 4:1. „Ve druhém poločase jsme výsledek zaslouženě otočili, protože hosté odešli po deseti minutách fyzicky. Kromě čtyř vstřelených gólů jsme měli ještě spoustu šancí, navíc jsme neproměnili pokutový kop," uvedl David Linhart a vyzdvihl kvality soupeře: „Musím Vrdy pochválit, protože mají kvalitní tým, plný mladých hráčů, kteří jsou navíc jejich odchovanci a je vidět, že kvalitně trénují a mají dobré návyky. Myslím si, že okresní přebor vyhrají, postoupí do I. B třídy a tam se určitě neztratí."

„Do příštích zápasů se musíme zlepšit. Nyní už budeme trénovat na trávě a pomalu se začíná rýsovat základní sestava a myslím si, že do příštího zápasu půjdeme už v takovém složení, v jakém bychom chtěli na jaře hrát," předeslal Linhart a na závěr dodal: „Bohužel nás trápí četná zranění. Nově přibyl na marodku Maxa, který si zlomil prst na noze. Zranění z mimofotbalových aktivit máme opravdu hodně."

Hlízov - Vrdy 4:1 (0:1)
Branky Hlízova: Křelina 3, T. Šváb. Hlízov: Vavřina - Navrátil, Linhart, Šťastný, Tomíšek, Výborný, Pavel Růžička, Židík, Kovařík, Šmidrkal, Patrik Růžička. Střídali: Křelina, T. Šváb. Trenér David Linhart.

Ilustrační foto
Uhlíří v prvním mistrovském utkání jarní části prohráli s Divišovem