Na hlízovské straně panovala spokojenost. Tým porazil celek z I. A třídy. „Tím, že hraje soupeř vyšší soutěž, tak jsme chtěli hrát ze začátku z bloku, což se nám docela dařilo. Myslím si, že hra byla vyrovnaná. V prvním poločase jsme měli tři šance, zatímco soupeř měl za celé utkání jen jednu pološanci. Naše výhra byla zasloužená," řekl k zápasu hlízovský hrající trenér David Linhart.

Domácí se gólově prosadili až po přestávce. Skóre otevřel v 55. minutě Křelina střelou na zadní tyč, když dostal balon do vápna. „Trefil to krásně," chválil Linhart. Druhý gól vstřelil po standardní situaci Švába obránce Výborný až v samotném závěru. „Tomáš kopl míč přímo do brány a Výborný dorazil balon z čáry," popsal domácí kouč.

Sázavský trenér Pavel Chuchla děkoval soupeři za možnost zahrát si na přírodním povrchu: „Jsme vděční a spokojení, že jsme mohli hrát na trávě. Chtěli jsme zjistit, jak na tom jsme po duelech na umělé trávě."

Samotný soupeř sázavského trenéra nepřekvapil. Jeho dobrou výkonnost očekával. „Věděli jsme, že Hlízov je na tom kvalitativně podobně jako my. Složení hlízovského kádru je zajímavé, jsou tam hráči, kteří hráli krajské přebory nebo výš. Bylo jasné, že zápas bude náročný," uznal Chuchla a zhodnotil zápas: „V prvních minutách domácí zlobili a byli nebezpeční. Hodně jsme si zvykali na terén. Hráči museli pochopit, že je soupeř hodně kvalitní. Pak jsme se srovnali a ve druhé polovině první půle jsme byli aktivnější. Bohužel, nemáme problém se do šancí dostat, ale zakončit je. Z optické převahy jsme nevytěžili nic."

Ve druhé půli hosté dvakrát inkasovali. „Do druhého poločasu jsme prostřídali a měli jsme problém udržet míč na hlízovské polovině. Dostali jsme branku po chybě našeho pravého obránce a jednoho z nejzkušenějších hráčů. Celý zápas se mi od něj nelíbil a vyvrcholilo to tím, že ztratil balon a domácím jsme naservírovali gól. Tato chyba mi vadila. Potom se zápas dohrával. Druhou branku jsme inkasovali pár minut před koncem po standardce," uzavřel Chuchla.

Sázavští hrají první jarní zápas I. A třídy, skupin B v sobotu na domácím hřišti, kde od 14.30 hodin přivítají Bohemii Poděbrady.

Hlízov – Sázava 2:0 (0:0)Branky: 55. Křelina, 85. Výborný.

Hlízov: Míšek – Výborný, Linhart, Holík, Tomíšek – Šváb, Růžička, Židík (46. Křelina), Kvíčala (46. Hanuš) – Šmidrkal – Janovský (46. J. Špitálník). Hrající trenér David Linhart.

Sázava: Burcev – Marčík, Mařinec, Chuchla, Král – Konečný, Šmídek, Dušek, Martin Chrpa – Keltner, Říčař. Střídali: Jelínek, Brunclík. Hrající trenér Pavel Chuchla.