„Byla to generálka, chtěli jsme si zkusit hrát něco jiného, něco, co nám není vlastní. To jsem zrušil už po deseti odehraných minutách, protože nám to moc nešlo. Na soupeře jsme pak vlítli, začali jsme aktivně napadat, v prvním poločase se soupeř ještě držel, ve druhé půli se ukazála, že máme víc natrénováno. Zápas skončil 4:0, ale z mého pohledu tam bylo ještě několik možností, které se daly proměnit. Jednu branku jsme dali z rohu, zbytek padl po naší kombinaci," přiblížil utkání trenér hlízovských fotbalistů David Linhart.

„Celkově se zápasem moc spokojený nejsem, ke konci zimní přípravy jsem záměrně vybíral slabší soupeře, pořád máme problém, že se soupeři moc přizpůsobíme. Jsme schopní přehrát vedoucí celek I. A třídy Vlašim B, ale jakmile zjistíme, že na soupeře máme, tak polevíme v koncentraci a výkon mužstva jde dolu. Tohle musíme do začátku soutěže zlepšit, protože v některých zápasech by nás to mohlo potrestat,“ naznačil David Linhart.

Fotbalisté Poděbrad vyhráli ve druhém jarním zápase na půdě Kutné Hory
Kutná Hora vysoko prohrála s Poděbrady. V prvním poločase padlo šest branek

První utkání odehrají Hlízovští v neděli 24. března od 15 hodin proti dalšímu týmu z Kutnohorska, Uhlířským Janovicím. Podzimní utkání skončilo výhrou svěřenců Davida Linharta 2:0, když se už ve třetí minutě prosadil Martin Výborný, a dvě minuty před koncem přidal druhou branku Roman Hačka.

Uhlířské Janovice půjdou do zápasu s novým lodivodem na lavičce, Miroslava Rybka nahradil během zimní přestávky karel Nouzák, který v minulosti vedl dorost Uhlířských Janovic. Bude mít ale těžkou práci, jeho svěřenci se po podzimu nachází na posledním místě tabulky, a na první Hlízov ztrácí se sedmi body sedmadvacet bodů.

Paběnice odehrají své první mistrovské utkání na jaře v sobotu 23. března od 15 hodin ve Zbraslavicích. Podzimní zápas vyhráli hráči Paběnic, kteří svému soupeři uštědřili debakl 10:0, blýskl se především útočník Lukáš Valdman, který zaznamenal čtyři branky.

Hlízov - Paběnice 4:0 (2:0)

Branky Hlízova: Výborný 2, Křelina, M. Frejlach.

Hlízov: Míšek - Tomíšek, Navrátil, Linhart, M. Šváb - Kopecký, Růžička, T. Šváb - Maxa, M. Frejlach. Střídali: Vavřina, Křelina, Hačka, Tafel. Trenér David Linhart.

Zápas 25. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - Slavia Praha 0:2.
Příbram je bez trenéra! Vedení klubu odvolalo Josefa Csaplára