„Trénovat budeme se starším dorostem a navážeme užší spolupráci s A-týmem," předeslal v rozhovoru pro Deník nový trenér týmu z krajského přeboru Jakub Stach.

Pane Stachu, s jakou vizí jdete k čáslavskému béčku? Jaké změny se chystají?

Změní se struktura klubu. Do teď byl A-dorost s B-týmem oddělenými jednotkami. Od léta budeme spojeni. Starší dorost, tedy U-19 s kluky s béčka, což teď bude jakoby juniorka, ale pod hlavičkou B-týmu. V podstatě dojde k tomu, že chceme v týmu vytvořit zkušenou osu čtyř hráčů a kolem nich, aby hráli mladí dvacetiletí hladoví kluci, kteří budou mít chuť prosadit se třeba do áčka.

Chystá se tedy užší spolupráce s A-týmem?

Každopádně. Nejlepší hráči z juniorky, pokud to bude časově možné, by měli dopoledne trénovat s áčkem. Obráceně by nám měli vypomoct mladší nebo méně vytížení hráči z áčka, když budeme potřebovat.

Jak moc se změní složení kádru Čáslavi B?

Přiznám se, že vše je čerstvé. Zatím nevím, do jaké míry se kádr změní. Vím jen to, že se loučil Matoušek, takže zřejmě v kádru pokračovat nebude.

Krajský přebor: Čáslav B - Úvaly 1:0, 18. května 2011.

Jaká bude podle vás konkurenceschopnost týmu v krajském přeboru?

Nedávali jsme si výkonnostní cíle. Cílem je, aby se hrál běhavý a kombinační fotbal. Chceme hladové hráče, kteří se chtějí prosadit ve vrcholovém fotbale. Cílem určitě bude udržet krajský přebor. Konkurenceschopnost ukáže až samotná soutěž.

Co jako trenér u fotbalisty preferujete?

Určitě hladovost, chuť něco dokázat a dobrou tréninkovou morálku. Samozřejmě i disciplínu. Bez toho to dnes nejde. Někteří mladí hráči mají hodnoty jinde.

Jak moc je tato změna pro Čáslav velkým krokem dopředu?

Doufáme, že fotbal v Čáslavi půjde nahoru. Kluci z dorostu musí cítit šanci dostat se do druholigového áčka, protože odchovanců tam moc není. Spíše tam jsou hráči z hostování a to chceme změnit. Je těžké vycházet z krajského přeboru dorostu, tudíž dalším cílem je dostat dorost do ligy, aby se zvýšila kvalita U-19. To je vize příštích let.

Je vizí příštích let i to, že by čáslavská juniorka hrála ligu těchto týmů, která nově vzniká od letošní sezony?

O tomto zatím vůbec nepadla řeč. V Čáslavi jde o nový projekt a klady se zápory si vyhodnotíme teprve po sezoně.

Co máte v plánu v nejbližších dnech? Kdy začíná příprava Čáslavi B?

Příprava by měla začít kolem 10. července. Vedení klubu by mi mělo poslat přípravu, kterou zpracoval pan Antoš.

Jakub Stach

Věk: 35
Bydliště: Cerhenice
Vzdělání: vysokoškolské
Trenérská kariéra: 2002 – 2009 šéftrenér mládeže Kolín, 2009 – 2011 hlavní trenér Velimi, 2012 - ? Čáslav dorost a nově i B-tým
Oblíbený fotbalový klub: Arsenal
Oblíbené jídlo: kuřecí maso, těstoviny
Oblíbení pití: Cola light
Koníčky, zájmy: sport, fotbal, posilovna