Úvod zápasu byl ve znamení přelévání hry z jedné strany na druhou s tím, že domácí Čáslav si vytvářela náznaky šancí, ale nedotáhla žádný k tomu, aby ohrozila branku hostujícího brankáře Pokorného. Až v 10. minutě se dostal míč na hranici velkého vápna k Melechovskému, ten ale poslal svou střelu mimo. Hned vzápětí se po přihrávce od Fikejze obtočil kolem obránce Praise, ale jeho střela byla zablokována. Poté se znovu dostal do šance Praise, když šel sám na hostujícího brankáře, ale zamotal se do vlastních kliček.

Ve 20. minutě okouzlil čáslavské diváky brankář Radek Antošík. Po rohovém kopu Roudnice fantasticky vytáhl nejprve hlavičku hostujícího hráče, následovala střela zpoza velkého vápna, kterou také vyrazil, aby následně zneškodnil dobíhajícího hráče, jehož střelu také vykryl.

Chvíli po půl hodině hry se dočkali diváci v Čáslavi konečně první branky. Po centru Petra Dolejše z pravé strany zabojoval ve vápně Onubiyi Praise, míč se dostal k Abdullahu Habbarovi, který se zpoza vápna trefil přesně k tyči Pokorného branky – 1:0.

Pět minut po vedoucím gólu Čáslavi se ke střele dostal hostující Kešner. Antošík však s jeho střelou neměl problém. Poslední vážnější šanci první půle měli domácí. Rozsívalův centr proletěl skrz vápno k Fikejzovi, ten jej ale nezpracoval a gólman Pokorný míč v klidu lapil.

Druhý poločas zahájili mnohem lépe hosté. Čáslavští fotbalisté jakoby zůstali v šatně. V 52. minutě je opět podržel skvěle chytající Antošík, který vychytal nejprve šanci Hrdličky a poté i dorážku Pavlíčka. O pár minut později se Pavlíček dostal do další šance. Jeho střela ale postrádala razanci. V 63. minutě byl opět v hlavní roli Radek Antošík, který chytil dobrou střelu Schöna.

V 65. minutě se podruhé radovali v utkání domácí. Po rohovém kopu Rozsívala se hlavou prosadil M. Rendla. Ve zbylém čase se hosté snažili o snížení, ale na domácí obranu nevyzráli. V nastaveném čase se po trestném kopu roudnického Martina Kučery srazili ve vápně čáslavský brankář Antošík s obráncem Petrem Kunáškem, který musel vzápětí střídat. „Vypadá to, že si Petr zřejmě udělal něco se svalem v ruce. O zlomeninu by naštěstí jít nemělo," přiblížil bezprostředně po konci utkání zranění čáslavského beka lékař FK Čáslav Jiří Machů.

Trenéři se shodli. Hvězdou utkání byl Radek Antošík

„Na těžkém terénu jsme předvedli bojovný výkon," zahájil hodnocení trenér SK Roudnice Petr Silný a pokračoval: „Do zápasu jsme šli poněkud oslabení. Rozpadla se nám stoperská dvojice, když si svůj trest odpykává Petrášek, tak jsme si museli pomoci jedním z útočníků." Roudnice chtěla přivést z Čáslavi alespoň bod. „Čekali jsme, že soupeř bude nakopávat dlouhé balóny. Byli jsme na to připraveni, přesto nás, hlavně v první půli, hodně zlobil hlavně Petr Dolejš. Paradoxně jsme měli první obrovskou šanci, ale neuvěřitelně nás vychytal výborný Antošík. Poté jsme po individuální chybě našeho hráče inkasovali. Jsme zklamaní. Chtěli jsme zde v Čáslavi nějaký bod získat. V druhém poločase jsme se zlepšili, ale definitivně rozhodla jedna standardní situace domácích," uzavřel Silný.

Čáslavský trenér Jan Kmoch vypíchl výkon Radka Antošíka. Předvedená hra jej ale nenadchla: „Bereme vítězství a tři body, zároveň to pro nás byl ale velmi těžký zápas. Roudnice na nás byla dobře připravená. Má v kádru velmi zkušené hráče, jako Hrdličku, Svátka či Kratochvíla, což jsou hráči, kteří hráli Gambrinus ligu, takže mají svou kvalitu. Dali jsme velmi šťastné branky a já musím vyzdvihnout jedno jméno, a to jméno našeho brankáře Radka Antošíka. Tomu můžeme poděkovat, že jsme dnes získali tři body. Za stavu 0:0 chytil stoprocentní šanci soupeře a poté i za našeho vedení 1:0 hosty vychytal. Budu se opakovat, jsem spokojen s tím, že máme tři body, ale předvedená hra se mi nelíbila, takže si ji budeme muset rozebrat."

FK Čáslav – SK Roudnice 2:0 (1:0)Branky: 31. Abdullah Habbar, 65. M. Rendla. Rozhodčí: Berka – Váňa, Trska. ŽK: Schön. Diváci: 220. Čáslav: Antošík – Šandera, Karal, Rendla, Kunášek (90. (+3) Vavřina) – Dolejš, Rozsíval, Abdullah Habbar (90. P. Váňa), D. Fikejz (74. Kučera) – Melechovský (61. R. Fikejz), Praise (79. Maxa). Trenér Jan Kmoch. Roudnice: Pokorný – Šimkovský, J. Leibl, Svátek, T. Kučera – M. Kučera, Schön, Kešner (74. Kratochvíl), Brandejs (35. Pavlíček) – Hrdlička (M. Leibl), Ansuma Musa (86. Tichý). Trenér Petr Silný.

Adam Procházka