Je kutnohorský mančaft připraven? „Doufám, že dobře," usmíval se trenér Radim Truksa a pokračoval: „Zimní přípravu jsme odvedli tak, jak jsme si naplánovali. Povedl se nám také vstup jara, kdy jsme ve dvou zápasech získali šest bodů, i když je pravda, že druhé poločasy nebyly ideální. Věřím, že dobrý start potvrdíme i s Jirny."

Radim Truksa.Pro Kutnohoráky je to zápas jara. První s druhým totiž nehraje každý den. „Hrajeme s týmem, který doposud neztratil ani bod, takže proti komu jinému bychom se měli chtít více vytáhnout," prohodil Truksa, „Z tohoto pohledu můžeme říct, že je to pro nás největší jarní soupeř. O motivaci má proti Jirnám postaráno asi každý vzhledem k jejich postavení v tabulce." Cíl má Sparta jasný – tři body. „Rozhodně chceme vyhrát stejně jako každý domácí zápas. Rozhodně nebudeme hrát „zaňďoura"," uklidnil fanoušky trenér Kutné Hory.

Diváky by do Lorce mohl nalákat i nabitý tým hostí. „V kádru mají dost ex-ligových hráčů, ale co jsem koukal na poslední sestavu, tak nastupoval jen Jaromír Jindráček. Marek Kincl nehrál, asi je po zranění. Nenastoupil ani Miroslav Obermajer a David Zoubek naskočil až v poločase. Tím ale nechci tvrdit, že nenastoupí. Do kabiny jim nevidím. Sestava se proti nám zřejmě změní. Fotbalovou kvalitu mužstvo má i bez těchto borců," upozornil Truksa.

Naopak kutnohorský kádr je kompletní. Do branky se postaví i novic Václav Winter. „Máme drobné zdravotní problémy, ale do neděle budou všichni hráči připraveni nastoupit," říkal v klidu trenér a navázal: „V bráně se poprvé představí Václav Winter. Pro něj to bude pikantní souboj, protože Jirny mají ke Střížkovu blízko a dokonce mi Vašek říkal, že za ně v minulých sezonách asi dva zápasy odchytal."

Pokud se rapidně nezhorší počasí, utkání se odehraje na hlavním stadionu v Lorci. Začátek zápasu je stanoven na 15. hodinu. Zápas bude řídit trojice Blaschke – Šimek a Myška.