„Chybí nám zkušenost, což se na našem mladém kádru projevilo hlavně ve venkovních zápasech," řekl mimo jiné v rozhovoru pro Deník trenér Uhlířských Janovic Antonín Novotný.

Trenére, když se podíváme na tabulku I. B třídy, tak jste v prostředku. S dvaceti body jste na osmém místě. Jste s tímto podzimním výsledkem spokojený?

Kdybych to mohl ohodnotit jako známkami ve škole, tak bych dal trojku. Domácí zápasy jsme hráli dobře, když jsme všechny vyhráli, akorát v posledním jsme remizovali. Jenže venku jsme bohužel získali jen čtyři body. Výhra v Neveklově a bod v Jankově. Jinak jsme vše prohráli. Pro nás to byl podzim den a noc. Doma se dařilo a venku vůbec. Musíme zlepšit zápasy na hřištích soupeřů. Proto jsme i v tabulce uprostřed. Kluci by si zasloužili být výš. Věřím, že mohou skončit na čtvrtém místě.

Co je potřeba udělat pro zlepšení výkonu ve venkovních duelech?

Myslím si, že jsme dost mladé mužstvo. Jde o naši nezkušenost, ale neházel bych to jen na hráče. Řekl bych, že jde i o mou nezkušenost. Naposledy jsem trénoval dorost a nyní jsem teprve půl roku u mužů. I já jsem udělal nějaké chyby. Měl jsem třeba lépe střídat. Nechci vše svádět jen na kluky, jsme jeden tým. Jde o naší společnou chybu. Musíme hodně zapracovat na obraně. Venku dost inkasujeme. Všude jsme dostali snad tři nebo čtyři góly. Je potřeba zaměřit se na defenzívu.

Vyhráli jste dvě domácí derby. Jak s Kácovem (3:2), tak i se Zručí (4:1). Který ten zápas byl pro váš tým náročnější?

Řekl bych, že s Kácovem. Kácov byl fotbalovější a hrál velmi dobře. Ke konci se k nám přiklonilo štěstí, když jsme dali na tři-dva, jinak šlo o remízový zápas. Rozhodně šlo o těžší střetnutí než se Zručí.

Na podzim jste zápas rozhodovali pouze dvakrát v pokutových kopech. Čím si vysvětlujete fakt, že buď vyhrajete, nebo prohrajete?

Jsme mladé mužstvo a jde o nezkušenost. Penalty už jsou o štěstí a my jsme ho dvakrát neměli. Je to vabank, ale to neřeším. Nevím, proč venku nedokážeme hrát jako doma. Na domácím hřišti nás asi ženou diváci. Kluci se chtějí vytáhnout a ukázat. Venku je to takové odevzdané. Neplníme si své úkoly a inkasujeme hodně branek.

V posledních třech zápasech jste získali jen bod. Jak jste na tom s kondicí?

Dva zápasy jsme však hráli venku. V Průhonicích a Maršovicích. V Průhonicích jsme vedli jedna-nula, poločas jsme odehráli skvěle, ale ve druhé půli jsme odpadli, dělali jsme nevídané chyby a přestali jsme hrát. Kluci se začali hádat. Tam jsme prohráli v nezkušenosti. Domácí zjednodušili hru.

Kdo byl podle vás tahounem kádru? Koho byste vyzdvihl?

Tahouna bych nevybíral. Jsme jeden tým a musíme držet při sobě. Nechci nikoho vyzdvihovat. Jednou se zápas povedl jednomu, podruhé zase druhému. Nikdy to nebylo tak, že by jeden hráč odehrál celou půlsezonu úplně skvěle.

Jaká bude zimní příprava v Uhlířských Janovicích?

Zimní příprava nám začíná v sobotu čtrnáctého ledna. Máme vyjednané přátelské zápasy a něco je ještě v jednání. Budeme se snažit trénovat třikrát v týdnu a uvidíme, zda se nějak zvedneme, hlavně ve venkovních zápasech.

Budete chtít posílit kádr nebo dojde k nějakým změnám?

Ne. Kádr zůstane stejný. Kluci jsou výborní a mají skvělou partu. Není potřeba do mančaftu zasahovat. Nicméně tým potřebuje trochu zkušenosti, protože skok z dorostu do chlapů je znát. Na tom musíme zapracovat.

Cíl pro jarní část bude dostat se na to již zmiňované čtvrté místo?

Určitě. Chceme hrát v horní polovině tabulky.