Čáslav poslal na začátku utkání do vedení Dastych, který využil chyby v rozehrávce domácích a skóroval. Další góly přišly až po přestávce, když nejprve v 54. minutě nepovedeným centrem zaskočil kutnohorského brankáře Malého čáslavský Skokan a vzápětí přidal třetí gól hostí po rohovém kopu Vančury Petrů. Domácí Hradílek následně sice snížil na 1:3, ale závěr zápasu patřil Čáslavi, když se nejprve dvakrát trefil Kopp a na konečných 6:1 uzavřel Hannich.

„Jsem trochu zklamaný, že je konečný výsledek tak vysoký, protože výkon z naší strany nebyl tak špatný, jaký je nakonec výsledek. Na konci zápasu se ale projevila zkušenost Čáslavi, která nás potrestala v posledních deseti minutách třemi góly a skóre proto vypadá dost jednoznačně,“ konstatoval trenér Kutné Hory Radek Kulhánek.

Kutná Hora se trápila v koncovce. „Od patnácté minuty až do konce poločasu jsme měli tři vyložené šance, které jsme ale neproměnili. Místo toho, abychom například dva-jedna vedli, tak jsme nula jedna prohrávali, ale na kdyby se nehraje,“ uvědomoval si kutnohorský kouč a navázal: „Je to škoda, protože poslední tři zápasy jsme s Čáslaví prohráli vyšším rozdílem, ale ve srovnání s dvěma předchozími duely, byl tento poslední jiný. Předtím jsme se nedostali pomalu za půlku, ale nyní bylo utkání dost vyrovnané, ale rozhodly ho naše individuální chyby a zkušenost čáslavských fotbalistů. Když byla na hřišti hostující čtveřice Petrů, Vebr, Kunášek a Vančura, tak hra Čáslavi byla kvalitnější, ale když hosté vystřídali a tito hráči na hřišti nebyli, tak jsme jim byli více než vyrovnaným soupeřem.“

Ilustrační foto
Kutná Hora má kádr pohromadě. Pojede i na soustředění



Zápas ukázal Spartě nedostatky. „Mrzí mě neproměněné šance, protože Hradílek měl minimálně tři a Cimr měl také jednu tutovku. Kdybychom je proměnili, mohl být výsledek přijatelnější. Takové zápasy náš mladý tým ale potřebuje hrát, aby hráči viděli, že musejí hrát až do konce, navíc nám utkání ukázalo nedostatky, na kterých musíme pracovat,“ uzavřel Radek Kulhánek.

Čáslav v prvním poločase tápala, ale po přestávce hru zlepšila. „Bylo znát, že jde o první zápas po dvou měsících, a to zejména z naší strany. Musím objektivně přiznat, že poté, co jsme vstřelili první gól zápasu, tak byla ve zbytku první půle Kutná Hora živější. My hráli špatně jak směrem dozadu, tak dopředu. Byli jsme hodně neorganizovaní a náš výkon nebyl vůbec dobrý. Naopak soupeř měl dvě nebo tři šance, kdy nás ale podržel brankář Kovařík. Sice jsme v poločase jedna-nula vedli, ale nezaslouženě,“ uznal trenér Čáslavi Radim Truksa.

Ilustrační foto.
Rozhodčí si zahrají turnaj v Unhošti



Jeho týmu pomohly dva slepené góly. „Po přestávce se naše hra zlepšila. Podařilo se nám vstřelit laciný druhý gól po nepovedeném centru Skokana. Chvíli na to přidal třetí gól Petrů a v tu chvíli se zápas zlomil. Druhá půle byla z naší strany lepší zejména směrem dopředu, kdy jsme si vytvářeli více šancí, a i směrem dozadu jsme hráli lépe, na druhou stranu jsme ale jeden gól dostali,“ uvedl kouč Čáslavi a dodal: „Celkově je výsledek pro Kutnou Horu krutý, protože neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti.“

Fotbalisté Čáslavi absolvují v týdnu soustředění na horách, které uzavřou po návratu domů přátelským zápasem, kdy v sobotu 20. ledna od 14.00 přivítají patnáctý tým ČFL, Benátky nad Jizerou. Kutnou Horu čeká tentýž den od 10.00 hodin utkání v Havlíčkově Brodě.

Kutná Hora – Čáslav 1:6 (0:1)
Branky: Hradílek – Dastych, Skokan, J. Petrů, T. Kopp 2, Hannich. Rozhodčí: Pudil – Herda, D. Zoufalý. Kutná Hora: Malý (46. Jeřábek) - Matoušek, Bílek, Semrád, Saulich - J. Kulhánek – Marek (60. D. Gygal), Piskač (46. Jar. Svoboda), Nekvinda – Hradílek – Cimr. Trenér Radek Kulhánek. Čáslav I. pol.: Kovařík – Fuxa, Richard, Kunášek, Kořínek (19. Vebr) - Strnad, J. Petrů, Čuchal, Vocel, D. Dastych – Vančura. Čáslav II. pol.: Kovařík – Růžička, J. Petrů (66. Richard), Vebr, Kunášek (66. D. Dastych) - T. Kopp, Vocel, Vančura, Fuxa (66. Strnad) - Vocel (66. Čuchal) - Hannich. Trenéři Jiří Antoš, Radim Truksa.

Ilustrační foto
Trenér Truksa vezme tým tradičně do Špindlu