Fotbalisté Kutné Hory prožili první poločas plná zahozených šancí. Již v 5. minutě přestřelil, po rohovém kopu, z hranice malého vápna Franc. V 7. minutě hostující brankář Soukal vytáhl střelu Bory na břevno. Chvíli na to našel Šindelář uličku na Wolfa, který stál tváří v tvář brankáři, ale neproměnil. Po čtvrthodině mohli udeřit hosté, ale Čihař zasáhl. Ve 21. minutě se po rychlé akci na pravé straně dostal míč na vápno k Wolfovi, ale ten netrefil těsně branku. Po půl hodině nacentroval Bora zleva míč na hlavu Křeliny, jeho pokus však skončil nad břevnem. Vzápětí stál Antoš na vápně sám před vyběhnuvším brankářem, ale loboval nad. V 35. minutě měl hostující Míča před sebou při dorážce odkrytou bránu, ale poslal míč jen do náruče kutnohorského brankáře. Dvě minuty před koncem prvního poločasu měl po centru Antoše další šanci Wolf, ale znovu trefil pouze havlíčkobrodského brankáře. Ve 45. minutě zatáhl Křelina míč po pravé straně hřiště a poslal ho do vápna, tam ho přeběhl Antoš, ale z druhé vlny se k zakončení dostal Bora, kterého vychytal skvěle se přemísťující brankář Soukal.

Ve 49. minutě přišel první gól. Miča prošel okolo kutnohorských obránců jako nůž máslem a poslal přihrávku na Vopršala, který poslal míč do úplně prázdné brány. Další trest za neproměněné kutnohorské šance přišel v 60. minutě. To si hostující hráči své pozice prohodili a Míča překonal Čihaře – 0:2. Kutná Hora prolomila své střelecké trápení v 75. minutě. Antoš nacentroval z pravé strany míč, našel Šestáka, a ten dostal míč do sítě a snížil na 1:2. V 77. minutě už bylo srovnáno. Schwarz centroval míč na svého spoluhráče před bránu, ale jeden z hostujících obránců si srazil míč do vlastní sítě. Minutu na to vyslal Vácha Schwarze, toho vychytal Soukal, ale míč vyrazil před Antoše, který v tisíciprocentní šanci selhal v zakončení. Na třetí branku si tak Kutná Hora musela počkat až do 86. minuty. Po narážečce u poloviny hřiště se do úniku dostal Vácha, ten lehce posunul na Antoše, který přihrál lépe postavenému Šestákovi, který nadvakrát překonal hostujícího brankáře. Dvougólový střelec Šesták se ukázal ještě v poslední minutě utkání, kdy našel ve vápně Antoše, který upravil na konečných 4:2.

„Soupeř hrál dobrý fotbal. Zápas měl tempo celých devadesát minut," uvedl na úvod hodnocení trenér Kutné Hory Jan Holík a pokračoval: „V prvním poločase jsme měli čtyři, pět vyložených šancí, ale branku jsme nedali. Soupeř nás po právu potrestal dvěma góly v druhém poločase." Kutná Hora nakonec zápas otočila. „V poslední čtvrthodině jsme zápas dokázali otočit, toho si vážím. Hráče ale nechválím. Vyplatilo se nám, že jsme chtěli hrát až do konce. Padli pěkné góly po pohledných akcích, přístup byl takový, jaký bych si představoval," uzavřel kutnohorský trenér.

Kutná Hora – Havlíčkův Brod 4:2 (0:0)Branky Kutné Hory: 75. Šesták, 77. vlastní, 86. Šesták, 90. Antoš. Rozhodčí: Pudil - Herda, R. Pařez.
Kutná Hora: Čihař (76. Kubát) - Skokan, Tafel, Franc, Nekvinda - Vácha, Wolf (76. Macháček), Šindelář (46. B. Pospíšil), Bora (69. Šesták) - Křelina (65. Antoš), Antoš (46. Schwarz). Trenér Jan Holík.

Adam Procházka