Hned z první šance zápasu padl gól. A to když centr z pravé strany proletěl skrz vápno až k domácímu Hradílkovi, který poslal míč do lhotské sítě - 1:0. Další šanci měli domácí po půl hodině hry, kdy si vytvořili závar v malém vápně, ale míč za brankovou čáru neprotlačili. Chvíli na to opustil hřiště kutnohorský kapitán Franc. „V pátek podstoupil rentgen a nic ulomeného v koleni nemá. Vypadá to, že jde o problém s meniskem. Největší problém má při střele nebo odkopu, kdy se koleno mírně zablokuje. Po jeho vystřídání se naše hra úplně rozsypala. Vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli," konstatoval trenér Kutné Hory Radek Kulhánek. 

Ještě dříve než domácí Franc opustil hřiště hostující Luděk Stracený, který má zkušenosti z pražské Sparty. „Byl to kup na poslední chvíli. Je na něm vidět, že toho v poslední době moc nenahrál. Natáhl si zřejmě achilovku, nebo nějaký sval v noze. Potřebuje ještě potrénovat. Přeci jen je to už starší hráč. Přišel na poslední chvíli, ale snad se dá dohromady," věří trenér Lhoty Zdeněk Kudela. 

Na čáslavském obchvatu si nehoda vyžádala dva životy .
Nehoda na čáslavském obchvatu si vyžádala dva životy

Druhý poločas byl na šance bohatší. Osmělili se v něm také Lhotší. Ti nejprve v 56. minutě narazili po skrumáži ve vápně na domácího brankáře Malého, ale o minutu později už udeřili, když Danylych našel centrem Zlatu, který nedal domácímu brankáři šanci a vyrovnal. „Inkasovali jsme po naší velké chybě. I já sám na tom mám trochu vinu, jelikož se jednalo o situaci u naší lavičky a nevšiml jsem si, že nemáme zajištěné hráče tak, jak bychom je mít zajištěné měli," uznal zaváhání Radek Kulhánek a popsal, co se v daný moment stalo: „Rozehráli jsme standardku a z rychlého brejku soupeře inkasovali, což je špatné. Z takovýchto chyb se musíme poučit, abychom je v dalším zápase už neudělali."

V 78. minutě mohl otočit skóre zápasu Kwame, ale jeho dvě střely z hranice vápna brankář Malý dokázal zneškodnit. Domácí brankář čaroval i o chvíli později, když se před ním zjevil Kunc, ale z bezprostřední blízkosti na Malého nevyzrál. Na druhé straně tak přišel trest za nevyužité šance. Matoušek poslal míč za obranu Lhoty, kam si zaběhl Hradílek, který svůj únik zakončil kličkou brankáři, střelou do prázdné branky a vítězným gólem. 

„Získané tři body jsou pro nás útěchou, protože jsme za tři body vyhráli téměř po půl roce. Hráli jsme v hodně mladé sestavě, oproti soupeři, který měl v kádru několik zkušených hráčů. Vítězství je to ale vydřené," uvědomoval si Kulhánek. 

„Mrzí nás, že jsme v Kutné Hoře prohráli. Měli jsme více gólových šancí, než domácí. Třikrát nám skákal míč po brankové čáře, ale nedokázali jsme ho dostat za ni," pokrčil rameny lhotský trenér Kudela a dodal: „Každopádně musím říct, že to bylo dle mého názoru kvalitou spíše divizní utkání, i když hrajeme krajský přebor. Oba týmy chtěly hrát, ale bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Myslím si, že jsme měli na to tady vyhrát, protože jsme měli více šancí." 

Ilustrační fotografie.
Hasičům zkomplikovaly pátek přívalové deště. Odčerpávali vodu ze sklepů

Kutná Hora - Lhota 2:1

(17. a 84. Hradílek - 57. Zlata).

Kutná Hora: Malý - Filipec, Hradílek, Semrád, Kulhánek (79. Lodinský), Cimr (76. Marek), Piskač, Šesták (69. Svoboda), Matoušek, Saulich, Franc (32. Bílek).

Trenér: Radek Kulhánek.

Lhota: Vomšík - Šalamoun, Neumann, Popok (51. Mantlík), Kunc, Kudela, Primus, Hejduk, Kwame, Stracený (26. Danylych), Zlata.

Trenér: Zdeněk Kudela.