Láďo, jak jste si užil sobotní zápas v Paběnicích, ve kterém jste dal čtyři góly?
Zápas se mi povedl. Dal jsem čtyři góly. Spadlo mi tam takřka vše. Konečně jsem se po čtyřech zápasech půstu prosadil a hned čtyři góly, takže jsem velice spokojený.

Byly to alespoň pěkné góly?
Jednoho góla jsem dal hlavou, jednoho levačkou a dva pravačkou, takže to bylo takové komplexní. Hezké góly? Ani bych neřekl. Hlavně, že tam spadly.

Zmínili jste, že jste nedal čtyři kola gól. Byl jste nervózní?
Nervozita na mě nepadala. Vím, že takové období občas přijde. Bylo trochu delší, než je u mě zvykem, ale vědu jsem z toho nedělal. Pořád jsem šel do zápasu s tím, že chci branku dát a teď se to konečně povedlo.

Štěpán Štorch z Kácova vám utíkal už o tři góly. Sledujete tabulku střelců?
Maličko to sleduji. Je mi vcelku jedno, jestli skončím první, druhý nebo třetí. Chci, aby se dařilo týmu. Tím, že jsem dal čtyři góly v Paběnicích, jsme zápas vyhráli a za to jsem rád. Jinak nějaké individuální ocenění jde mimo mě.

Trenér Luboš Votava výkony mužstva na jaře moc nechválí. Dáváte mu za pravdu? Co je podle vás špatně?
Čím to je, to by měl vědět hlavně trenér a něco s tím dělat. Jde o to, že v Sedlci byla perfektní tréninková morálka. Tréninky měly šťávu. Poslední dobou to takové není. Přijde mi, že z některých kluků vyprchala fotbalovost. Zápasy už jsou spíše ubojované, než aby to byl pohledný fotbal.

Mrzí vás, že jste nyní mohli být v klidu první, kdybyste několikrát na jaře nezaváhali?
Nemrzí. Alespoň má soutěž větší náboj a v Kutné Hoře je větší nervozita, která nahoru chce, a která musí vyhrát všechny zápasy. Pokud se tak nestane, tak je možné, že je ještě předskočíme, což by byl pro Lorecké problém.

Bude podle vás rozhodovat o prvním místě 24. kolo, kdy jedete právě na hřiště Kutné Hory B?
Koukal jsem na los ke konci soutěže. Oba týmy nemají jednoduché soupeře. Úplně bych netvrdil, že se o prvním místě rozhodne ve 24. kole. Těžko říct. Je možné, že to tak dopadne a bude se rozhodovat v Lorci. V tom případě doufám, že Kutnou Horu porazíme.

Kdyby to vyšlo, chtěl byste si ještě zahrát I. B třídu?
Já osobně jsem si řekl, že I. B třídu už hrát nechci. Okresní přebor mi vyhovuje po všech stránkách. Ať skončíme první nebo druzí, tak pro mě zůstává číslo jedna okres.

Přeci jenom vyhrát okresní přebor je pěkný pocit.
Já osobně budu raději dávat góly v okresním přeboru, než se trápit v I. B třídě. Když jsem I. B třídu hrál, tak jsme se s Novými Dvory celým ročníkem protrápili. Ten pocit z fotbalu pak není takový. Je lepší hrát vršek okresu, než každý týden prohrát o tři góly. To pak člověka nebaví.

Když jsme u I. B třídy, zachrání se podle vás zručská Jiskra?
Poslední výsledky jsou hodně nadějné, ale myslím si, že záchrana už nadějná není.

V tom případě, koho byste tipoval jako druhého sestupujícího z okresního přeboru?
Spodek tabulky moc nesleduji, ale myslím si, že pokud se Zruč nezachrání, tak zřejmě spadne Zbýšov.