Luboši Votavovi byl zakázán vstup na stadiony při všech soutěžních utkáních řízených OFS Kutná Hora, a to od 6. dubna 2017 do 5. července 2017.

„V zápise z jednání disciplinární komise stojí, že se uděluje trest členovi FAČR. Já ovšem členem FAČR nejsem," zdůraznil potrestaný Luboš Votava a dodal: „Důvod, proč komise trestá někoho, kdo není členem FAČR, mi není znám. Jestli je za tím určitá forma sebeukájení předsedy disciplinární komise OFS Kutná Hora Ladislava Rajma, nebo něco jiného, na to musí odpovědět on sám. Tento exces Okresního fotbalového svazu v Kutné Hoře však nezabrání tomu, abych i nadále navštěvoval fotbalové zápasy."

Demolice malínského mostu
Doprava v Kutné Hoře bude o svátcích komplikovaná

Předseda OFS Kutná Hora Dušan Roubíček věří v korektní vyřešení případu. „Je to záležitost, která se táhla od podzimu. Nyní došlo k došetření případu a k vynesení trestu. Předpokládám, že vše proběhlo v souladu s disciplinárním řádem, protože nemám žádné indicie, že by to tak být nemělo," uvedl předseda OFS Kutná Hora Dušan Roubíček a doplnil: „Podrobně nejsem s případem seznámen, nejsem členem disciplinární komise, takže o trestech nijak nerozhoduji. Nicméně vše vychází ze zápisu o utkání, který je poté předmětem šetření. Případ se táhl delší dobu, konkrétně od podzimu, a nyní disciplinární komise vynesla verdikt."

Jiří Vopařil: Trest je to přísný

V Sedlci i přes potrestání Luboše Votavy zůstane vše při starém. „Situaci nijak řešit nebudeme. V zápise o utkání trenéra uvádět nemusíme. Máme tam vedoucího mužstva a asistenta trenéra, což stačí" objasnil Jiří Vopatřil, tajemník Viktorie Sedlec.

V Sedlci se chtějí vyhnout zbytečným emocím. „Předpokládám, že si komise zjistila, že i když není pan Votava členem FAČR, tak mu může takovýto trest dát. Výše trestu je však pro mě osobně hodně zarážející. Nicméně pokud komise takovýto trest uložila, tak asi ví, co dělá. Nevím sice, jak hodlají nyní řešit, když se pan Votava půjde podívat někam na fotbal, když v tuto chvíli není členem FAČR. Zakázat mu jít na fotbal může v tomto případě podle mě jen soud a ne FAČR. Uvidíme, jak se situace bude nadále řešit. Věřím, že se vyhneme nějakým zbytečným emocím a uvidíme, co přinese čas," konstatoval Jiří Vopatřil.

„Trest je to podle mě neadekvátní a přísný, protože podobné situace vidíme i ve vyšších soutěžích. Tam poté funkcionáři dostávají trest, že nesmí například dva zápasy na lavičku, ale zákaz tří měsíců na jakýkoliv fotbal na Kutnohorsku je podle mě hodně zvláštní. Nevím, co si o tom mám myslet a z jakého důvodu byl takto vysoký trest udělen," dodal.

Předseda disciplinární komise Ladislav Rajm přislíbil, že podá vysvětlení ve středu 12. dubna na zasedání disciplinární komise.

Zámek Kačina se připravuje na návštěvnickou sezónu 2017
Velikonoce otevřou brány zámků dokořán